Cum se pregătesc, la Florești, instituțiile de învățământ pentru începutul noului an școlar

0
75

Specificul pregătirii instituțiilor de învățământ din raion pentru începutul noului an școlar – discutat în cadrul întâlnirilor cu managerii şcolari. Şeful-interimar al Direcţiei Generale Educaţie Floreşti, dl Tudor Tertea, de comun cu specialiştii din direcţie, în perioada de 18 -24 iulie 2020 a avut discuţii cu managerii şcolari din instituţiile de învăţământ din raion. În cadrul întâlnirilor s-au pus în discuţie următoarele aspecte:

  • pregătirea instituțiilor de învățământ pentru începutul noului an școlar;
  • organizarea procesului de alimentație a elevilor;
  • stabilirea orarului lecțiilor;
  • organizarea și reamenajarea spațiilor de învățare;
  • transportarea elevilor.

În context, managerii instituțiilor de învățământ au menţionat despre provocările cu care se confruntă în procesul de pregătire a instituțiilor de învățământ pentru începutul noului an școlar.

Fiecare şcoală a stabilit Modelul propus de MECC, reieșind din specificul fiecărei instituții de învățământ în parte cu accent prioritar pe asigurarea sănătății atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice și implementarea curriculumului național.

Numai prin colaborare eficientă și a unui dialog continuu vom reuși să organizăm procesul educațional în anul de studii 2020-2021, a subliniat şeful-interimar al DGE.

Aducem mulţumiri cadrelor de conducere pentru implicare şi dialog constructiv.

Pantaz Diana,

şef Direcţia Management al Curriculumului

şi Formare Profesională continuă

PUBLICITATE