Elevi din Dondușeni și Soroca au elaborat unele din cele mai bune planuri de afaceri

0
133

O elevă a Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul a câștigat premiul mare a Concursului Național „Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2020. Tânăra a elaborat planul de afaceri pentru producerea condimentelor naturale -Condi-eco,  iar drept premiu mare a obținut un laptop.

În etapa finală a concursului au fost admiși 14 concurenți care și-au prezentat planurile de afaceri în fața unei comisii de evaluare, formată din specialiști în domeniu, oameni de afaceri, reprezentanți ai autorităților publice centrale și ai asociațiilor de business.

Locul I i-a revenit unei eleve de la Colegiul Agroindustrial din Rîșcani, care a elaborat proiectul ”Brutărie- Zdorovyi Hleb”; pe locul II s-au clasat două eleve de la Colegiul Național de Comerț care au prezentat planul de afaceri intitulat „Meniuri digitale cu efecte sonore pentru agenții economici din domeniul alimentației publice”,  iar  locul III i-a revenit unui elev  de la Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău pentru proiectul ”Genți croșetate- ChrosetStyle”.

Toți finaliștii au primit diplome și premii din partea partenerilor, urmând să beneficieze de suport în implementarea ideilor de afaceri. Astfel, pentru Locul I s-a oferit un premiu bănesc de 7 000 de lei, pentru Locul II – 5 000 de lei, iar Locul III – 3 000 de lei.

Alți trei concurenți, elevi la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, și Școala Profesională din Comrat a căror lucrări au fost nominalizate în concurs, s-au învrednicit de premii bănești din partea Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în valoare de 3500 de lei pentru fiecare.

Totodată, unui elev de la Școala Profesională nr. 2, Chișinău, care a elaborat un plan de afaceri în profesie i-a fost oferit un premiu bănesc de 3500 lei Societatea Obștească Centru pentru Educație.

Planurile de afaceri au fost elaborate de elevi în cadrul disciplinei „Bazele Antreprenoriatului”, cu suportul Proiectului „Activitatea de instruire în domeniul antreprenoriatului și angajării în câmpul muncii”.

Notă: Concursul Naţional „Cel mai bun plan de afaceri”, ediţia 2020a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Scopul concursului a fost de a susține spiritul antreprenorial al elevilor din învățământul profesional tehnic, prin promovarea celor mai bune planuri de afaceri

PUBLICITATE