Biblioteca – fereastra către Lumină

0
154

„Activez în calitate de bibliotecară din anul 2018 la Biblioteca publică Ocolina. Îmi place activitatea de bibliotecar, fiindcă este una nobilă. Mă bucur când pot ajuta cititorul să-şi găsească informaţia aspirată. Profesia mea este liniştitoare care te îmbogăţeşte spiritual în fiecare zi.
Desigur, biblioteca noastră are mulţi utilizatori care iubesc să citească, mai ales copiii care sunt mereu în căutarea unei cărţi cu poveşti. Cei mai activi sunt Alexandra Ioniţa, Ana-Maria Purici, Marinel Moraru, Mihaela Moraru, Popescu, Anastasia Branişte, Ana Sochirca.
Îmi place să citesc şi mie. Chiar la moment mă delectez asimilând paginile romanului „Amantul doamnei Chaterley” de I. H. Lawrence. Este o carte de o frumuseţe rară, dar, în acelaşi timp, nespus de tristă.
Din 2019 biblioteca noastră a trecut într-o locaţie nouă, adică renovată capital.
Toate acestea datorită APL, îndeosebi doamnei Valentina Ceban.
Utilizatorii sunt foarte bucuroşi că avem o bibliotecă frumoasă, ei sunt convinşi că Biblioteca este fereastra către Lumină, patria cuvintelor care au avut ceva de spus. Eu zic că Biblioteca este un frigider pentru conservarea gândurilor, templul învăţăturii, iar învăţătura a eliberat mai mulţi oameni decât toate războaiele din istorie.
Am insuflat şi fiicei mele dragoste pentru lecturat, pentru carte. Ea zice că Biblioteca este o grădină de cărţi.

Tatiana Purici, bibliotecară în satul Ocolina, raionul Soroca.
Apropo, aşteptăm alte sugestii, idei şi opinii la rubrica „Tribuna Centrală”. Scrieţi, faceţi-vă văzuţi, auziţi, nu ezitaţi! Adresa electronica: elena-spinei@mail.ru

PUBLICITATE