Cumetria pe… apa Nistrului

0
1025

Fraţii Ion şi Eduard Pînzaru sunt bravi soroceni. Ei au o bucurie comună – surioara Cristina pe care o iubesc nespus şi îi îndeplinesc toate visele şi dorinţele. Diferenţa mare de ani îi motivează să o aline şi să se comporte ca cu o prinţesă adevărată prinţesă. Prinţesa are şapte ani. Învaţă în clasa întâi, liceul “Constantin Stere”. De fapt, s-ar putea zice cu certitudine că deja a păşit, poate şi virtual, în clasa a doua.
Creşte cuminte, silitoare la carte, veselă, zglobie. Locuiesc, toţi împreună, în Dealul Sorocii. Ca şi toţi sorocenii, stau în carantină severă. Deseori, serile, la cină, deapănă amintiri din viaţa de până la carantină.
Într-o zi, Cristina şi-a amintit serata cumetriei sale pe vaporul “Legenda” din Vadul lui Vodă de sub Chişinău. A fost o adevărată poveste care s-ar întitula “O seară pe… vapor” , Legenda pe “Legendă”, ori “Cumetrie pe … Nistru”. Da-da! Anume aşa a şi fost. Cristina a avut parte de o cumetrie ca în poveste, de fapt cum i se cade unei prinţese adevărate. Organizator a fost bunicul, Ion Bodrug, care a propus ca sărbătoarea să aibă loc nu într-un local, ci pe apă curgătoare – vaporul “Legenda”. Chestia că deţinătorul navei este un prieten al său.
Oaspeţi au fost mulţi. Peste o sută de oameni – bunicii, părinţii, alte rude apropiate, cumetrii, lăturaşii. Aşa cum cântă Igor Cuciuc. Vaporul era înfrumuseţat cu baloane, flori, jucării, steguleţe multicolore. Animatorii au distrat publicul la maxim. A fost o adevărată poveste care va rămâne în palmaresul amintirilor familiei Pînzaru mult-mult timp.
Fotografia a prins o secundă din veselia de atunci, care a avut loc în iunie 2019. A trecut un an, dar câte schimbări şi evenimente au avut loc! Cristina e mică , dar conştientizează – cumetria ei a avut loc în viaţa cea de până la carantină. Părinţii, Eduard şi Alisa Pânzaru, nu pierd speranţa. În fiece seară ei îşi strâng la piept cei trei copii ai lor şi le zic: “Dragii noştri, totul va fi bine!!!”.
Elena Spinei

PUBLICITATE