Încă 30 de cazuri testate pozitiv cu Covid 19 la Soroca

0
2533

Cele mai multe cazuri testate pozitiv astăzi de Covid 19 sunt la Soroca. Astfel, numărul de cazuri este de 30, depășind chiar și municipiul Chișinău, unde au fost înregistrate 23 de cazuri. În total până acum la Soroca au fost înregistrate 71 de cazuri, iar 2 persoane au fost externate.

În rezultatul procesării a 332 de teste, în cadrul laboratorului ANSP, 82 de persoane au primit un rezultat pozitiv. Bilanțul celor infectați pe teritoriul Republicii Moldova a ajuns la 505.

Din cele cazuri 82, cinci sunt de import ( Franța , Marea Britanie, Ucraina), iar un caz încă se determină, persoana infectată venind din Dubai, iar 77 de cazuri sunt cu transmitere locală.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale îndeamnă cetăţenii să fie responsabili şi să respecte recomandările autorităţilor, pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul Coronavirus:

-Stați acasă! Evitați la maxim posibil locurile publice;

-Dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă, păstrați distanța socială de minim 1 m;

-Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

-Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați de urgență Serviciul 112.

Vă îndemnăm în continuare să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

PUBLICITATE