Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere la Soroca

0
4202

 La ziua de azi, 26 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 28 cazuri noi confirmate de COVID-19, dintre care  3  cazuri sunt de import și  25 cazuri cu transmitere locală. Din cele 28 cazuri noi 4 persoane infectate sunt din Soroca. Respectiv numărul total în raion a ajuns la 18 cazuri, iar în țară au fost confirmate în total 177 de persoane infectate cu coronavirus de tip nou.

 25 de pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”, nu mai prezintă semne clinice de îmbolnăvire. Aceștia urmează a fi testați suplimentar și conform rezultatelor, vor fi externați.

Președintele țării Igor Dodon, a anunțat astăzi că cel puțin 10 mii de angajați din instituțiile medicale vor fi testați pentru Covid-19. Ministrul Viorica Dumbrăveanu a menționat că astăzi, a fost semnat un contract cu privire la achiziționarea echipamentelor de protecție individuală sporită pentru spitalele strategice.

 Îndemnăm în continuare populația să apeleze la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să se informeze doar din surse oficiale.

 Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie respectate de fiecare persoană:

 -Evitați locurile publice. STAȚI ACASĂ!;

 -Păstrați distanța socială de minim 1 m;

 -Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

  -Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

 -Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

 -La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

https://www.facebook.com/protectiesocialamoldova/videos/201818511106646/
PUBLICITATE