Impresiile unui elev-parlamentar

0
210

Dragi prieteni, rubrica dată vine să actualizeze mai multe păreri, puncte de vedere, impresii de-ale elevilor vis-a-vis de şcoală, şi anume:
Ce sentimente aveţi faţă de şcoală?
Ce face şcoala pentru a crea un mediu în care să vă simţi bine? Ce vă place şi ce nu vă place în şcoala în care învăţaţi?
Aici îşi vor găsi locul scrisorile DVS pe care le aşteptăm pe adresa electronică elena-spinei@mail.ru sau dialogurile susţinute tet-a tet sau, de ce nu, prin telefon.
Iată un crâmpei dintr-o convorbire cu Valeria Şoimu, elevă în clasa a opta, gimnaziul din satul Voloviţa raionul Soroca:

„Sunt vicepreşedintele Consiliului elevilor din gimnaziul „Alexandru Lupaşcu”.
Şcoala pentru mine este o a doua casă unde mă duc cu multă plăcere şi unde mă simt în siguranţă. Adolescenţa este vârsta întrebărilor, a îndoielilor. Noi, adolescenţii, reprezentăm viitorul acestei societăţi. Unii dintre noi, cei care sunt conştienţi de acest fapt, se străduiesc să înveţe cât mai bine la şcoală, să urmeze o facultate, totodată, la această vârstă apar tot felul de întrebări: cine sunt, care e scopul meu în viaţă.
În zilele noastre este din ce în ce mai greu să fii adolescent pentru că apar tentaţii de tot felul, cum ar fi: drogurile, ţigările, alcoolul… Cine apucă această cale va fi un om pierdut, fără adolescenţă. Aproape maturi, ne gândim cum am putea defini perioada prin care trecem. Unii spun că este cea mai frumoasă perioadă din viaţa unui om, alţii, din contra, spun că este foarte greu să te înţelegi cu un adolescent. Oricum, fiecare om este unic şi trăieşte într-o lume a sa. Personal sunt de părerea că singur îţi croieşti drumul prin viaţă, iar multiplele pasiuni te ajută să mergi înainte fără a coti….
Pentru mine şi prietenele mele o astfel de pasiune este… fotbalul. De două ori pe săptămână frecventez Şcoala sportivă din Soroca. Suntem 15 fete pasionate de acest gen de sport, iar cel care ne ghidează este profesorul Andrei Jitniuc. Antrenamentele ne alimentează cu energie, sete de viaţă. Dansurile, la fel, mă fac mai plină de viaţă, mai activă…. nu voi renunţa nici la o pasiune, chiar dacă vor apărea, pe parcurs altele.
Îndemn pe fiecare să-şi urmeze pasiunile, să nu dea înapoi. Asta ne face adolescenţa mai frumoasă. Cert este că toţi elevii din gimnaziul nostru sunt la fel ca mine, căci şcoala poartă numele eroului picat în războiul pentru Independenţă şi Integritate a RM consăteanului Alexandru Lupaşcu.

PUBLICITATE