Schineni (Soroca) și Pelinia (Drochia) pe locuri de frunte la Bune Practici în Comunitate

0
353

Cele mai bune practici implementate de autoritățile publice locale din Moldova în 2017 și 2018 au fost premiate pe 18 decembrie în cadrul unei ceremonii naționale. Evenimentul a fost organizat de IDIS „Viitorul”, în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice locale, care este implementat cu suportul financiar al Consiliului Europei. Scopul Programului Bunelor Practici este acela de a identifica și disemina inițiativele originale din administrația publică locală din Republica Moldova, precum și a face cunoscute experiența și rezultatele remarcabile ale autorităților și instituțiilor publice locale din țară.
Proiectele câștigătoare din regiune sunt:
Secțiunea ”Implicare locală pentru revitalizare urbană”, Premiul II – Primăria comunei Schineni (raionul Soroca) pentru crearea Centrului comunitar incluziv.
Secțiunea ”Patrimoniul cultural și tradiții autentice acasă”, Premiul II – Primăria comunei Pelinia (raionul Drochia) pentru deschiderea Centrului de artizanat Zestrea și Primăria satului Răuțel (raionul Fălești) pentru Centrul de meșteșuguri tradiționale.
Secțiunea ”Comunități inteligente prin servicii publice eficiente”, Primăria satului Mihăileni din raionul Rîșcani pentru construcția pieței alimentare.
La ediţia 2017–2018 a Programului Bunelor Practici au participat în competiție 64 bune practici din 41 de autorități publice locale. În ce priveşte repartizarea practicilor pe regiuni, zona de Centru rămâne a fi cea mai activă. Prin urmare, din Centru au fost depuse 37 de bune practici din 23 comunități, din regiunea de Sud – 17 bune practici din 8 comunități, iar 10 bune practici din 10 comunități au fost depuse din regiunea de Nord a republicii.
sursa: http://viitorul.org/ro/content/au-fost-premiate-cele-mai-bune-practici-ale-autorit%C4%83%C8%9Bilor-publice-locale-din-moldova-%C3%AEn-2019

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.