Crăiasa Toamnei

0
1016

Creativitatea, originalitatea, talentul și inteligența s-au întrecut la Școala Profesională din Soroca în cadrul concursului ”Crăiasa Toamnei”, organizat de consiliul elevilor și cercul artistic condus de Tatiana Rudei, pe data de 14 noiembrie 2019. Cinci probe au pus la încercare iscusința concurentelor: prezentarea, proba artistică, proba de inteligență, proba de defilare în rochie de toamnă și tema de acasă: ”compoziție de toamnă”.

Coroana concursului și titlul de cea mai ingenioasă crăiță au fost decernate elevei profesiei ”Bucătar-chelner”, Zamăneagră Mihaela: ”Pentru acest concurs m-am pregătit două săptămâni, povestește învingătoarea. A fost greu, m-am implicat mult, a trebuit să îmi aduc toată recuzita din satul Voloave, unde locuiesc, însă sunt foarte fericită pentru posibilitatea de a participa la acest concurs care mi-a provocat spiritul creativ.”

Crăița Morari Ana, elevă la profesia ”Cusătoreasă” a impresionat publicul cu  cea mai frumoasă defilarea rochiei de toamnă, creată din ramuri fine de salcie. Cea mai originală prezentare artistică a fost făcută de crăița Ionița Corina. Iar eleva Cireș Viorica a primit titlul de crăița inteligenței pentru cele mai ingenioase răspunsuri la proba întrebărilor. Totodată în concurs s-a derulat proba compozițiilor de toamnă, cea mai originală a fost desemnată lucrarea elevei Ursu Maria Elena.

https://www.facebook.com/1586247704944113/videos/478446326104417/

La final, directorul școlii, Ivan Luța a felicitat concurentele: ”Toate anotimpurile sunt frumoase, dar niciunul nu-ți fură privirea ca toamna. S-ar părea că nu există nimic mai frumos ca natura, dar vedem că elevele noastre au demonstrat contrariul. Ele au putut să creeze compoziții originale din darurile naturii, împreună cu inteligență și talente, ca să demonstreze că pe lângă toamnă, mai sunt frumoase și femeile din Moldova.”

Școala Profesională din Soroca este o instituție de învățământ vocațional-tehnic, care oferă condiții optime tinerilor pentru construirea unei cariere de succes în profesiile: Operator pentru suportul tehnic al calculatorului, Controlor produse alimentare, Bucătar-chelner, Cusătoreasă și Frizer.

Pe lângă instruire, elevii școlii sunt încurajați să-și dezvolte talentele, să petreacă util timpul liber și să dezvolte competențele antreprenoriale, beneficiind de o educație în spiritul tradițiilor, bazată pe necesitățile individuale ale fiecăruia.

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE