VICTORIA POPOVA A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU LA FESTIVALUL BISTRIȚA FOLK

0
140

Festivalul Național BISTRIȚA FOLK din România a împlinit anul acesta 18 ani! În zilele de 15-16 noiembrie, curent, avea să găzduiască cei mai cunoscuți interpreţi de muzică folk, dar și cei mai talentați tineri debutanți din spațiul românesc.

Festivalul Bistrița Folk, a fost organizat de Centrul Județean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Asociaţia Culturală ”România din inima mea”, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.
Emoții nedescrise a trăit Victoria Popova în acele zile de toamnă enigmatică la Bistrița-Năsăud, România. E lesne de înțeles, deoarece avea să evolueze în premieră la unul din cele mai prestigioase Festivaluri Naționale de Muzică Folk, desfășurat la a XVIII-a ediție, în recital cu virtuoși chitariști și nume consacrate ale folk-ului românesc, printre care și Ducu Bertzi & Friends, Vasile Șeicaru, Poesis, Ecoul, Emeric Imre & Jimi El Laco, Adrian Ivanițchi, Cristian Buică sau Gheorghe Ani.
Victoria Popova, eleva cl.XII a Liceului rus din or Drochia, fiind o elevă sârguincioasă și responsabilă, mai are o dragoste pătimașă față de muzica folk. Astfel a devenit membru al formației de chitariști ”Punctul pe I”, ghidat de talentatul conducător al formației, Vitalie Bârgău. Dânsul a fost acea persoană, care i-a inspirat încredere în forțele proprii și a îndemnat-o pe Victoria să depună CV-ul cu melodiile înregistrate, pentru a participa la preselecție. Piesele interpretate de Victoria au fost jurizate de specialiști în domeniul muzicii folk din România, trecând cu succes preselecția.
În ziua când a aflat, că va participa la un asemenea festival, a fost copleșită de o bucurie imensă. Cu toate că a trăit cu intensitate majoră emoțiile, în adâncul sufletului era liniștită de faptul, că acolo o va însoți și mentorul său, care a putut să-i ofere acea doză de curaj, de care avea nevoie mai mult decât orice.
Cele două piese, interpretate cu atâta suflet și dăruire au generat o furtună de ovații și aplauze, iar în ochii Victoriei au strălucit lacrimi de bucurie. Degetele, care mai erau încă transpirate, s-au dezlipit de strunele chitarei, continuând să mai imite sunetul vibrației. Piesele, care au impresionat la maxim atât spectatorii, cât și juriul, au fost ”O,rămâi”, versuri M.Eminescu, muzica -Vitalie Bârgău și piesa ”Clipe de zbucium”, autor de text și muzică, Vitalie Bârgău. Aceste două melodii, care au adus Victoriei Premiul Mare al Festivalului! Un succes irevocabil și demn de invidiat, care a dus faima muzicii folk autohtone din Republica Moldova în Bistrița – Năsăud – capitala muzicii folk din România!

– Am avut emoții foarte mari și am rămas plăcut impresionată de primirea caldă a gazdelor și, desigur, de înalta apreciere a juriului, – a menționat Victoria Popova. – Un asemenea succes, credeam că poate fi doar în vis. Sunt profund recunoscătoare profesorului meu, Vitalie Bârgău, care a făcut posibilă această victorie. O parte a succesului meu, este indiscutabil, și al dumnealui.
Când însuși directorul festivalului, Florin Săsărman, i-a înmânat Victoriei înalta distincție, aveau ochii înlăcrimați și Victoria, dar și conducătorul ei, Vitalie Bârgău, care era plin de emoții și nespus de mândru de talentata sa discipolă.


Și la locul de baștină, chiar în clasa în care învață Victoria, o aștepta o altă surpriză. Tânăra kitaristă, sub aplauzele furtunoase ale colegilor, a fost felicitată de reprezentanții Direcției cultură, în prezența administrației liceului și profesorilor cu flori și Diploma de Gratitudine pentru succesul remarcabil și promovarea muzicii folk autohtone. Mult succes în continuare, Victoria!

Ala Bugai

PUBLICITATE