Grădiniţa „Floricica” a serbat frumuseţea toamnei

0
140

Picii de la grădiniţa numărul 8 „Floricica” din oraşul Drochia au cântat, dansat, recitat poezii. Toate au avut rostul lor, căci altfel nici nu putea să fie în acest început frumos de noiembrie, când frunzele aurii le-au împodobit oraşul şi merg spre şi de la grădiniţă acasă pe cărăruşe ruginii…

Ziua de întâi noiembrie grupele mari şi pregătitoare „Gladiola”, „Ghiocel”, „Busuioc” şi „Stângeneii” au marcat-o frumos, împreună cu părinţii, dar şi educatorii şi conducătorii muzicali printr-o activitate cu tematica „Iarmarocul de toamnă”.
Părinţii s-au implicat activ şi au prezentat, împreună cu copiii lor, o frumoasă expoziţie de toamnă, invocând splendoarea aurie şi bogăţia acestui minunat anotimp… Lucrările lor au fost expuse în sala festivă a grădiniţei, unde a şi avut loc sărbătoarea. Educatoarele grupelor, Elena Neculce, Victoria Statnic, Ludmila Gorbatîi, Mariana Galai au dansat, cântat, interacţionat împreună cu învăţăceii lor, susţinându-i în toate. Nu au rămas în umbra nici părinţii. Şi ei, la îndemnul copiilor, s-au încadrat activ – au dansat vals, o horă moldovenească, au format chiar şi o orchestră din tamburine, căci aşa-i la sărbătoare. Motto-ul a fost – să se veselească toţi, de la mic la mare.
Au răsunat cântece deosebit de frumoase dedicate toamnei : “Şi iarăşi e toamnă”, “Ploiţa”, “Valsul toamnei” şi altele. Au fost interpretate dansul cu coşuleţul, hora, multe altele. Poeziile au accentuat măreţia manifestării în perimetrul acestei instituţii educaţionale, dovedind că copiii de aici recită cu mare har şi entuziasm.
Galina Mazur, directoarea grădiniţei „Floricica” nu a ezitat să-i mulţumească pe copii pentru agerime, măiestrie, talent… D-ei a menţionat că anume toamna se numără bobocii, iar grădiniţa a adunat în palmaresul său o nouă victorie – edificiul, datorită eforturilor comune, a devenit mai frumos şi atractiv pentru copii cât pe din afară, atât şi pe dinăuntrul… S-au creat condiţii mult mai bune pentru copii şi asta bucură. De asemenea, directoarea a mulțumit pentru receptivitate părinţilor.
A întregit sărbătoarea momentul festiv, când şi părinţii, şi grupele de copii au primit, din partea administraţiei grădiniţei, diplome.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.

*

code