Aur pentru Moldova – mândrie pentru Șolcani

0
1634
Foto: https://www.facebook.com/denis.nicolaevici

Sorocenii originari din Șolcani, Țapu Denis și Crețu Denis au devenit campioni mondiali! Echipa Republicii Moldova, Federația ”Voievod, a făcut istorie la Campionatul Mondial de Lupte UNIFIED WORLD CHAMPIONSHIPS-2019, cucerind 5 medalii de aur și 4 de argint.

  1. Dorin GAITU,- locul 1 (Campion Mondial)
  2. Alexei GANGAN – locul 2
  3. Dumitru OATROVAN – locul 2
  4. Serghei CHIRIAC – locul 1 (Campion Mondial)
  5. Denis CREȚU – locul 1 (Campion Mondial)
  6. Denis ȚAPU – locul 1 (Campion Mondial)

Denis Crețu participă a doua oară la Campionatul Mondial. Anul trecut a obținut locul 3, iar în 2019 a devenit campion mondial versiunea (MMA).

Denis Țapu a devenit campion Mondial versiunea (kikboxing): ”Am avut concurență puternică, dar cu ajutorul Domnului și susținerea voastră, am reușit să aduc pentru Republica Moldova medalia de aur și medalia de argint. Sunt mândru că munca noastră depusă zi de zi, a dat roade frumoase. În special, aduc sincere mulțumiri antrenorului meu, Oleg Sclifos, pentru pregătire intensivă și motivație. La fel, un mare mulțumesc familiei mele, consătenilor, prietenilor și tuturor care m-au susținut și mi-au fost alături mereu”.

https://www.facebook.com/denis.nicolaevici/videos/977588449241908/

Primăria Șolcani nu a întârziat să-și felicite eroii cu un mesaj public: ”Comuna Șolcani este mândră de prestația sportivilor Crețu Denis și Țapu Denis la competițiile mondiale din Italia!!! Ei sunt campionii lumii, onoarea Moldovei, dar rămân a fi copiii noștri șolcăneni! Fiți fericiți și demni de numele și familia voastră! Vă admirăm munca și responsabilitatea, atitudinea și spiritul colectiv! Succese!”

Campionatul Mondial UNIFIED WORLD CHAMPIONSHIPS -2019 s-a desfășurat în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie a acestui an, în orașul italian Carrara (Toscana). La cest important eveniment sportiv au participat mii de sportivi din peste 100 de țări ale lumii.

PUBLICITATE