Au dansat și au cîntat

0
237

Satul Țarigrad, Drochia, se mîndrește cu copii frumoși și talentați care frecventează două instituții de educație timpurie. Una dintre ele este ALBINUȚA în frunte cu neobosita directoare Ala Postovan. Grădinița este una bine amenajată, cu săli de grupă luminoase și pline de zîmbete și jucării.
În data de unu noiembrie grădinița a omagiat toamna. Toate cele patru grupe, BOBOCEL, FLUTURAȘ, STRUGURAȘ, FLORICELE VESELE, în frunte cu educatoarele, dar și ajutoarele lor au muncit cu abnegație ca să petreacă o sărbătoare pe cinste cu tematica CU TOAMNA LA BRAȚ. Educatoarele Cațer Silvia, Valentina Paraschivei, Irina Proțic, Eudochia Vacaru, au depus suflet, entuziasm și multă creativitate, dar și copiii nu s-au lăsat pe tînjeală, ci au memorat și recitat la serbare multe poezii, au dansat ca niciodată, au cântat. Cu atît mai mult că îi ghidează pe acest tărîm conducătorul muzical al grădiniței Ion Cațăr. Astfel că la matineu, rând pe rând și-au făcut apariția pe scena improvizată toate zânele și toți craii din grădiniță. Sigur, primii au fost boboceii, cei mai micuți. Dighizați în culorile toamnei, picii au bătut tăpușele, dansat… A încheeiat șirul de cântece, dans și voie bună grupa pregătitoare. Ei s-a arătat ca niște profesioniști sadea și au dat dovadă de multă măiestrie și artistizm. Poezioarele au curs șuvoi, cântecele frumoase despre toamnă nu au contenit, iar danurile i-au făcut pe părinții și bunicii adunaț să bată în tact cu picioarele, de parcă erau și ei pe scenă. Cu certitudine, ar fi intrat și ei în horă… Apropo, părinții și bunicii și-au susținut nepoții și copiii, educatoarele… Anume ei au prezentat o expoziție frumoasă și expus spre admirarea tuturor căsuțe în stil etnic, cu ogradă, gard, și chiar cîine la poartă, păpuși, jucării făcute manual din materiale reciclabile, dar și tot ce crește și se coace toamna prin grădin…
– Copiii DVS au pornit cu dreptul în acest an de învățămînt, – a zis celor de față directoarea Ala Postovan.- În activitatea noastră educațională punem accentul pe eu-l fiecărui copil, să fie ei stăpîni pe propriile forțe, să crească onești, cuminți și buni la suflet. Să ascultăm copiii ce pot, ce știu despre toamnă. Totul este pentru dăinuirea frumosului în sufletele și inimile lor.
Sărbătoarea a finisat cu o paradă de toamnă, în cadrul căreea fiecare crăișor sau zînă și-a demonstrat costumația în fața oaspeților, dar și bunele maniere pe care le-a deprins la grădiniță. Să știți că au avut ce prezenta. Chiar și boboceii s-au descurcat de minune, pășind pe podiumul grădiniței decent și cu muultă demnnitate…
Voi reveni cu multe alte articole la cele văzute și trăite în grădinița ALBINUȚA din Țarigrad, căci m-au impresionat și lucrătorii, și copiii, dar și părinții de aici. Fie ca această toamnă să le dăruiască propășire și noroc.

PUBLICITATE