Cinstirea tradițiilor la Cernoleuca

0
198

Primarul satului Cernoleuca, raionul Dondușeni, doamna Ala Mazureac a câștigat al patrulea mandat. Este o femeie puternică care respiră prin fapte bune și care nu se lasă afectată de probleme, caută și găsește soluții pentru rezolvarea lor. Barometrul profesional sunt oamenii satului, care i-au acordat încrederea încă pentru patru ani. Bună, cu vorbă caldă de la Nord, prin tot ce face tinde mereu spre îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor din sat.

Cultura o înalță estetic. De aceea se străduie ca viața culturală a satului să pulseze din plin. Și cum Cernoleuca este un sat cu tradiții bine păstrate, aici se desfășoară mai multe acțiuni cultural-artistice. Împreună cu activiștii din domeniu, cu ansamblul folcloric „Cernoleucele”, doamna primar se implică în organizează sărbătorilor satului, începând de la cele de iarnă până la cele de toamnă. Susține și e prezentă la activitățile cultural-artistice de la gimnaziu, grădiniță, bibliotecă. Participă la sărbătorile de rang raional. Cele legate de tradiții și obiceiuri de iarnă, Cântecul Pascal, Gustul Nordului, Portul Popular. În sat a inițiat o sărbătoare frumoasă, ce are loc la Duminica Mare și care se numește „Acasă, la izvorul tămăduirii”. În cadrul ei pe lângă cinstirea fântânilor, a inclus Carnavalul Familiilor, unde sunt omagiate familiile începând de la 10 ani de viață în comun până la 60 de ani. Până la ediția din acest an a ajuns să se bucure de 60 de ani conviețuiți împreună o singură familie din sat – familia Anei și a lui Vasile Lisnic. Din bugetul local acestor familii li se oferă premii simbolice. Pentru ele se pregătește un program artistic.
Doamna Ala Mazureac se arată încrezătoare că va reuși să mențină pulsul vieții culturale din sat și în următorul mandat, să cinstească în continuare valorile și tradițiile strămoșești.

Nina NECULCE

PUBLICITATE