Descinderi la domiciliile unor traficanți de droguri

0
101

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 22 și, respectiv, 25 de ani, sunt cercetați penal pentru trafic cu substanțe narcotice. Stupefiantele provin din Ucraina și urmau să fie introduse în țară prin contrabandă, fiind tăinuite în tavanul unui vagon al trenului Moscova-Chișinău. Reținerea a avut loc în noaptea de 11 octombrie 2019, la postul vamal Vălcineț, când funcționarii vamali au depistat, într-un spațiu din construcția tavanului unui vagon, un ambalaj din polietilenă de culoare neagră, care conținea substanțe sub formă de granule și care, conform expertizei, s-au dovedit a fi substanțe stupefiante, cu masa totală de circa 500 g.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, au fost reținuți doi conaționali originari din or. Dondușeni, unul dintre care a fost deja condamnat pentru același gen de infracțiune. Ca urmare a celor constatate, ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au descins la domiciliile bănuiților, fiind depistate și ridicate alte 500 g de marijuana.

Cercetările continuă în vederea stabilirii complete a circumstanțelor săvârșirii infracțiunii și identificării  tuturor persoanelor implicate în schema ilegală. Învinuiții au fost arestați preventiv pe un termen de 30 zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani. Sursa: customs.gov.md

 

PUBLICITATE