28 de ani de independență. La mulți ani, Moldova!

0
341
Foto:Ludmila Talmazan

La 27 august 2019 Republica Moldova sărbătorește 28 de ani de Independență. Cu acest prilej, sub egida președintelui raionului Soroca, domnul Ghenadie Muntean, a fost organizată o manifestare de marcare a acestui eveniment important pentru țara noastră.

Sărbătoarea a demarat cu un omagiu adus ostașilor căzuți pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, prin depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Piața Libertății, apoi la monumentul Eroilor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Ședința solemnă s-a desfășurat în incinta Palatului de Cultură Soroca. La eveniment au participat autoritățile publice locale, Episcopul Ioan de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eugeniu Nichiforciuc, invitați din Județele Suceava, Buzău, Bacău, Cetățenii de Onoare ai raionului Soroca, deputați din primul Parlament al R. Moldova, primarii localităților din raion, consilieri, angajații serviciilor desconcentrate, precum şi locuitori ai municipiului și raionului.

În cadrul evenimentului, prin decizia Consiliului Raional, opt cetățeni au fost decorați cu titlul de „Cetățean de Onoare al Raionului Soroca”, pentru merite deosebite în activitate și pentru promovarea imaginii și dezvoltarea raionului Soroca, iar alți cetățeni s-au învrednicit cu diplome de onoare din partea Președintelui Raionului Soroca, cât și din partea Consiliului Raional.

Domnul Ghenadie Muntean, Președintele raionului Soroca, a adresat celor prezenți un mesaj de felicitare:

Stimați concetățeni! În numele Consiliului Raional Soroca și al meu personal, am deosebita onoare de a vă felicita cu ocazia celor două mari sărbători naționale – Ziua Independenței şi Limba noastră.

Se împlinesc 28 de ani de când poporul nostru a ales să trăiască liber, să-și făurească suveran destinul și să traseze politici de dezvoltare pentru viitor. Astăzi, fiind independenți, putem continua încrezători consolidarea democrației, a statului de drept și a parcursului european pentru țara noastră.

Suntem mândri că avem un trecut, o istorie, că avem identitate și demnitate. Fiecare dintre noi are o datorie morală: aceea de a ne cunoaște trecutul și de a păstra cu sfințenie aceste valori pentru care înaintașii noștri au luptat și cărora le purtăm recunoștință. Cu toții știm că mai sunt multe de făcut pentru implementarea reformelor atât de necesare pentru dezvoltarea societății. Acest lucru poate fi posibil doar cu sprijinul dumneavoastră, pentru că numai prin conlucrare, încredere și implicarea tuturor în soluționarea problemele existente pot fi obținute rezultate dorite.

Vă urăm un viitor cu realizări frumoase, sănătate, succese în realizarea proiectelor profesionale și personale!”

Cu respect, Muntean Ghenadie, Președinte al raionului Soroca”.

PUBLICITATE