Tehnica – la control

0
140

În fiecare an la începutul lucrărilor de primăvară, o comisie specială organizează trecerea în revistă a gătinţei tehnicei agricole. În această campanie sunt antrenate toate structurile economice din agricultură cât şi posesorii de maşini agricole din teritoriul fiecărei primării. Deja au susţinut acest examen mecanizatorii din majoritatea localităţilor din raionul Soroca.

În timpul controlului se acordă atenţie sporită nivelului de garanţie în procesul de funcţionare a sistemelor de frânare, iluminare şi semnalizare a tractoarelor şi remorcelor, respectarea graficului de deservire tehnică a mecanismelor şi securitatea muncii.

Conform rezultatelor preliminare, cel mai bine s-au pregătit de controlul tehnicii în SRL „Tehrubsor”, director Angela Muntean, inginer-şef Andrei Bulat, SRL „Soragrovis”, director Vladimir Ivanov, inginer-şef Valeriu Ivanov, SRL „Oclanda Agro”, director Pavel Cebotari, cooperativa „A. Gusacinschi”, preşedinte Ilie Cravciuc, SRL „Crister Agro”, conducător Vladimir Mutruc.

În acelaşi timp, au ignorat desfăşurarea examenului tehnic în GŢ „Pobeda”, conducător Petru Tagadiuc, SRL „Ţerera Veche”, conducător Mihail Gaidei, SRL „Regina Câmpiilor”, director Petru Donţu, SRL „Agro PSC”, conducător Anatoliii Sapojnic.

Problematică a fost şi prezentarea la examinarea tehnicii de către comisie într-un şir de localităţi de către proprietarii particulari de maşini agricole.

Cei ce au susţinut examenul primesc permis de exploatare a tehnicii. În caz că de acest permis mecanizatorii nu dispun pot fi amendaţi de agenţii de circulaţie a poliţiei rutiere.

Parcul de maşini agricole din raionul Soroca numără 1456 de tractoare, 104 combine cerealiere, 1707 de unităţi de diferit inventar agricol.

Ion Cucicov, inginer-inspector principal „Intehagro” raionul Soroca

PUBLICITATE