Adresează întrebarea ta candidatului la funcția de deputat din Circumscripţia electorală uninominală nr.1 Briceni!

0
184

Urmăriți pe www.ziarulnostru.info sau în direct pe pagina de facebook a Ziarului Nostru, la 14-15 februarie, orele 12.00 și 15.00, emisiunile de dezbateri electorale. Adresați întrebări candidaților pe adresa de email – ziarul.nostru@yahoo.com, pe pagina de facebook a ziarului sau la numărul de telefon 069326061 și aflați cum își propun ei să rezolve problemele cetățenilor.

Sunt invitați la dezbatere 5  candidaţi la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldovapentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019,  în circumscripţia uninominală nr. 1, or. Briceni.

Gnatiuc Mihail. Desemnat de Partidul Democrat din Moldov. Funcția – Preşedinte al raionului Briceni. Profesia: jurist. Anul nașterii: 1959. Potrivit alege2019 , Mihail Gnatiuc a fost ales în funcția de Președinte al Raionului Briceni pe 17 iulie 2015. Anterior acesta a exercitat funcția de Primar al orașului Briceni. Din 1991, timp de 14 ani, a lucrat în cadrul Departamentului Vamal Briceni. În 2005 este numit Șef al Departamentului Vamal Ocnița, iar ulterior Șef al Serviciului Vamal al Aeroportului Chișinău, funcție pe care o deține până în 2006, când e transferat la Biroul Vamal Basarabeasca. ”Moldova Curată” a scris că pe când era șef al Vămii Briceni, Mihail Gnatiuc a fost vizat într-o hotărâre a Curții de Conturi privind rezultatele controlului asupra unor aspecte ale activităţii Departamentului Controlului Vamal în perioada anilor 1999-2000. Persoanele responsabile ale Vamei s-ar fi făcut vinovate de neîncasări la bugetul de stat. În alegerile pentru primăria orașului Briceni din 2015, Mihail Gnatiuc, a pierdut în fața reprezentantului PSRM. În 2012, devine Președintele Organizației Raionale de partid Briceni PDM. Conform declarației de avere și interese personale din aprilie 2018, Mihail Gnatiuc și familia sa dețin o casă de locuit de 166 m.p., în proprietate din 1994, valoarea indicată a acesteia fiind de 230 mii MDL, două apartamente, procurate în 2005 și respectiv 2006, și două garaje. https://declaratii.ani.md/Documents/cni/previewDocHas/id/196767

 

Greceanîi Zinaida. Partidul Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”. Funcția deținută: deputat. Profesia: economist- financist. Anul nașterii: 1956. Potrivit informațiilor disponibile pe alege2019.md , Zinaida Grecianîi este membră a Biroului Permanent al Parlamentului și membră a comisiei permanente pentru economie, buget și finanțe. Pe parcursul activității sale profesionale, Zinaida Grecianîi a ocupat doar funcții publice. Între 31 martie 2008 – 9 septembrie 2009 a exercitat funcția de Prim-ministră a Republicii Moldova. 2002-2005 – Ministră, Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova (Guvernele Tarlev 1 și Tarlev 2). Potrivit zdg.md, pe când era ministru al Finanţelor, Greceanîi a atras în 2007 condamnarea R. Moldova la CtEDO în cauza „Oferta Plus”, statul fiind obligat să plătească despăgubiri de 2,5 milioane de euro. În 1994 a activat ca Vicepreședinte interimar al Comitetului executiv raional Briceni, șefă-interimară a Direcției financiar-economice Briceni. Până în 2011, Zinaida Grecianîi a fost membră a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM). Pe 4 noiembrie 2011, Zinaida Grecianîi părăsește, împreună cu Igor Dodon și Veronica Abramciuc, fracțiunea PCRM din Parlament. În prezent, ea este și președinta fracțiunii PSRM în Parlamentul R. Moldova. Conform declarației de avere și interese personale, Zinaida Grecianîi și familia sa dețin o casă de locuit 273 m.p. (anul dobândirii – 2007), 3 terenuri și un autoturism. Totodată, familia demnitarei are în proprietate o cotă de participare de 100% în cadrul companiei ÎI Greceanîi Alexei din mun. Chișinău, care are ca tip de activitate “comerț“.

https://declaratii.ani.md/Documents/cni/previewDocHas/id/151835

 

Petraşişin Vasilii. Partidul Politic „Şor”. Profesia: agronom. Anul nașterii: 1953. Vasilii Petrașișin este un om de afaceri din r. Briceni. El este fondatorul și administratorul companiilor SRL Firma Nord (înregistrată în 1992) și ÎI Vasile Petrașișin (înregistrată în 2007), cu activități în domeniul comerțului. Vasilii Petrașișin este președintele Comunității ruso-slave din r. Briceni și membru al Consiliului Congresului comunităților ruse din Moldova. La 2 iulie 2018, Vasilii Petrașișin a fost desemnat Reprezentant Împuternicit al Partidului Politic Șor (PP Șor) în r. Briceni. În campania electorală pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 2016 a fost membru al grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea Innei Popenco, candidata Mişcării Ravnopravie (redenumită ulterior în PP Șor).

 

Creciun Anatolie. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Funcția: Primul secretar al Comitetului Raional Briceni al PCRM. Profesia: Anul nașterii: 1963. Anatolie Creciun este Prim-secretar al Comitetului Raional Briceni al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM). El este din satul Larga, Briceni. Este economist și prim-secretar al consiliului raional al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Briceni. Este consilier local Larga. Conform declarației de avere și interese personale, Anatolie Creciun și familia sa dețin 5 terenuri, o casă de locuit și un automobil Toyota Camry (cumpărat în 2017 cu 70 de mii de lei).

 

Scutari Vladimir. Blocul Electoral ACUM Platforma DA şi PAS. Anul nașterii: 1957. Vladimir Scutari este Președintele Organizației Teritoriale Briceni a PP ”Platforma Demnitate și Adevăr” (DA). Între anii 1979-1990 a lucrat șofer, după care a activat o perioadă în domeniul agriculturii. În 2015, a devenit membru al „Platformei DA”. Conform declarației de avere și interese personale, Vladimir Scutari și familia sa dețin un teren agricol, o casă de locuit (donație) și un tractor (cumpărat în 2016 cu 100.000 de lei). De asemenea, Vladimir Scutari a ridicat o pensie, în total de aproximativ 15 mii de lei

Tu decizi cine va fi deputat!

La dezbaterile electorale organizate de Ziarul Nostru vor participa candidații la funcția de deputat din Circumscripţia electorală uninominală nr.1 Briceni și Circumscripţia electorală uninominală nr.2 Ocniţa.

Dezbaterile  electorale sunt desfășurate în cadrul proiectului „Campanie de informare şi educație electorală în regiuni privind alegerile parlamentare”, implementat de Asociația Presei Independente (API) și finanțat de Programul Mass-Media al Fundației Soros-Moldova

 

 

PUBLICITATE