Sporim atractivitatea

0
106

Am intrat în noul an cu multe planuri noi. Intenţionăm să efectuăm lucrări de gazificare în mahalaua „Horodişteni”, unde locuiesc cam 200 de persoane, dar şi să aprovizionăm cu apă din sonde gospodăriile de aici. Şi alt proiect – să construim o fântână arteziană pentru mahalaua „Strugenari”.

Aceste lucrări vor fi finanţate din bugetul primăriei, dar şi din sursele disponibile rămase din economii la implementarea proiectelor anterioare. Astfel, în fond, în satul Ochiul Alb vor fi soluţionate complet problemele aprovizionării cu gaze naturale şi apă potabilă la robinet.

Acum ne axăm activitatea pe elaborarea proiectelor comune cu partenerii noştri din România. Suntem înfrăţiţi cu comunităţile din Dochia din judeţul Botoşani şi Albiţa. Recent la centrul comunitar din satul nostru am avut o întrunire cu partenerii din România şi am învăţat unii de la alţii cum să implementăm proiecte de succes.

Mizăm şi pe elaborarea programelor regionale. Colaborăm cu mai multe primării din raioanele Rîşcani, Drochia şi Donduşeni pentru a iniţia proiectul referitor la crearea unui traseu turistic spre satul Ţaul cu toate atributele necesare.

Pe parcurs mai vedem ce e necesar de făcut, în special, pentru crearea locurilor de muncă pentru localnici şi de a spori atractivitatea satului nostru.

Tudor Şonţu,primarul satului Ochiul Alb,raionul Drochia

PUBLICITATE