Vizita conducerii Fundaţiei de binefacere olandeze „Max Face Posibil’’ (Max Maant Magelijk) în frunte cu directorul ei general Jan Slagter la spitalul raional Floreşti

0
199

Recent în vizită la spitalul raional Floreşti a sosit domnul Jan Slagter, directorul general al fundaţiei ,,Max Face Posibil” din Olanda împreună cu 7 consilieri ai săi şi echipa de filmare a canalului de televiziune MAX TV din Olanda. Scopul vizitei este evaluarea şi inspectarea edificiilor spitalului, construite şi reparate cu suportul financiar în calitate de ajutor umanitar al fundaţiei olandeze de binefacere ,,Max Face Posibil” pe parcursul a 10 ani. Din 2008 spitalul raional Floreşti colaborează cu fundaţia olandeză ,,Max Face Posibil”.

În această perioadă fundaţia a acordat spitalului raional din Floreşti ajutoare umanitare în sumă totală ce circa 1 mln 730 mii euro. Printre ele se numără construcţia capitală a blocului alimentar, reparaţia capitală a secţiei de pediatrie, maternitatea, secţiei de fizioterapie, secţiei sterilizare centralizată, sistemului de a aprovizionare cu apă potabilă a blocurilor spitalului, sistemului de alimentare centralizată cu oxigen şi aer comprimat, construcţia unei cazangerii noi automate, spălătoriei, reparaţia blocurilor sanitare din chirurgie, traumatologie, etc.

De asemenea fundaţia ,,Max Face Posibil’’ a donat spitalului în calitate de ajutor umanitar 2 autosanitare marca Mercedes, dotate cu echipament medical contemporan destinat asistenţei medicale urgente, aparate pentru anestezie, monitoare de supraveghere a pacienţilor, fibrogastriscoape, ultrasonografie, instrumente chirurgicale pentru operaţii, echipament pentru diagnosticare şi operaţii oftalmologice, mobilier pentru spital, lingerie de pat, consumabile.

Vicepreşedintele raionului Floreşti Gheorghe Ganciar, a înmânat dlui Jan Slagter diploma de gr I al Guvernului Republicii Moldova cu care a fost decorat pentru ajutorul acordat spitalului raional Floreşti, dar şi altor instituţii din republică.

La finele vizitei oaspeţii au rămas satisfăcuţi de starea bună a obiectelor construite şi reabilitate cu suportul fundaţiei ,,Max Face Posibil’’.

La începutul anului viitor reprezentanţii fundaţiei olandeze ,,Max Face Posibil’’ vor veni la spitalul raional Floreşti pentru a iniţia noi proiecte de reabilitare în continuare a secţiilor şi cabinetelor. La această întrunire a participat şi deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Eugen Nichiforciuc.

Pe parcursul acestor 10 ani, ca coordonator din partea spitalului raional Floreşti în relaţia cu fundaţia ,,Max Face Posibil” din Olanda a activat medicul Ion Manole, care îşi continuă activitatea şi în continuare.

PUBLICITATE