Tinerii din Drochia au marcat o triplă sărbătoare

0
161

Ziua de 12 august a fost o zi semnificativă  pentru tinerii din Drochia. Ziua Internațională a Tineretului avea să fie marcată într-un mod special, prin lansarea  în premieră a Forumului Voluntarilor, care a întrunit  echipe de voluntari din 14 localități ale raionului  Drochia, dar și oaspeți voluntari din Glodeni, Dondușeni și Rîșcani.

Sărbătoarea a fost organizată  sub egida președintelui raionului Drochia,d-nul Ion Dascal,de Secția cultură Drochia, în parteneriat cu Direcția Învățămînt,Tineret și Sport. La festivitate au fost prezenți oaspeții de onoare: Corneliu Padnevici, Deputat în Parlamentul R.Moldova, Ion Dascal , președintele raonului, Igor Grozavu, vicepreședintele raionului, primari din localitățile raionului, coordonatori de voluntari din raioanele Drochia, Dondușeni, Rîșcani și Glodeni. În cadrul Forumului Voluntarilor au fost elucidate cele mai bune rezultate, obținute în cadrul Programelor și Campaniilor de voluntariat din  raionul Drochia. Cei mai buni voluntari au fost diseminați echipele FabLab Drochia, echipele din satele Șuri, Ochiul Alb, Cotova, Popeștii de Sus, Popeștii de Jos, Chetrosu, Pelinia, Țarigrad. Cei mai activi coordonatori de voluntari și cei mai implicați primari au fost decernați cu diplome de excelență și diplome de gratitudine. O nouă echipă de voluntari, implicați în rezolvarea problemelor comunitare au fost apreciați cu Certificate de excelență și nominalizați  VIP Voluntari (Voluntari pentru Idei și Proiecte) În lista celor nominațizați au fost și membrii Consiliului Organizației de Tineret: Sabina Lozanciuc Președinta Consiliului Raional al Tinerilor Drochia, voluntar Phoenix,Teodora Guțu, membrul  Consiliului Raional de Tineret, voluntar Phoenix, Corina Stejaru- membrul Consiliului Raional de Tineret, voluntar Phoenix, Ana – Maria Vatamaniuc, membrul Consiliului Raional de Tineret, Y-peer voluntar, Phoenix voluntar Drochia, Dana Codreanu,  membrul Consiliului Raional de Tineret, membrul fondator al Consiliului Raional de Tineret Drochia, voluntar Phoenix, dar și voluntari, implicați în proiecte sociale:  Cristina Jitaru, Coordonator de voluntari s.Țarigrad, Russu Diana,voluntar în proiecte sociale,Cristina Țurcanu, voluntar în proiecte sociale și proiecte de  promovare și valorificare a patrimoniului cultural și Pasat Doinița,  Coordonator de voluntari s. Șuri.

Punctul culminant al evenimentului, a fost prezența în scenă a d-lui Ion Dascal, președintele raionului și Corneliu Padnevici, Deputat în Parlamentul R.Moldova, care, îmbrăcați în tricourile de voluntari, cu sloganul ”Trăiește Magia Voluntariatului”, au lansat un apel către toți  tinerii,  asigurîndu-i de spriginul și suportul necesar, acest gest apropiindu-i și mai mult de voluntarii prezenți la sărbătoare.              

Agenda sărbătorii ai fost diversă și interesantă atît pentru tineri, cît și oaspeții orașului. După finisarea Forumului Voluntarilor a urmat  Marșul Tineretului, ghidate de oficialitățile raionului, de oaspeții evenimentului , susținuți de Fanfara ”Hasnaș” din s.Hăsnășenii Mari.Pe traseul itinerarului a fost adus cîte un omagiu la monumentul lui M.Eminescu și monumentul Pentru Țară, Pentru Neam, după care a fost lansată Campania  Photo Voice ”Localitatea mea în imagini” și  o prezentare oferită de Cluburile sportive ”Hai Taur” din or.Drochia  și ”Voievod” din s.Popești. În continuare a fost prezentat un program de concert, susținut de ansamblul de chitariști, conducător artistic Vitalie Bîrgău, de ansamblul ”Haiduceii Peliniei”, conducător artistic Nina Rîciu, tinerii interpreți Diana Țurcanu,Valeria Donici, Rusu Mădălina,Railean Valeria,Guțu Alexandru, Teo Postovanu și Cristi Chirca.

În cadrul evenimentului au fost prezentate  expoziții inedite a lucrărilor școlii de pictură și Casei de creație din oraș, expoziția de arme, prezentată de Inspectoratul de Poliție Drochia, expoziția Oficiului Forței de Muncă, expoziția FabLab Drochia,expoziția de carte, organizată de BPR ”Iulian Filip”, ungherașul pentru sesiune foto, decorat cu rafinament de Ludmila Tetco. Seara tinerii s-au delectat la o senzațională discotecă în aer liber, cu fum color, cu multă spumă, cu lampioane, lansate de tineri. Un moment istoric a fost inaugurarea panoului ”Drochia (inima) Mea”. A fost un cadou extraordinar pentru orășeni de Ziua Tineretului, oferit cu generozitate de președintele raionului Ion Dascal și Consiliul raional Drochia. Sărbătoarea a culminat cu spectaculoase focuri de artificii, care au întregit atmosfera de sărbătoare.Această surpriză plăcută a fost oferită de d-nul Corneliu Padnevici, Deputat în Parlamentul R.Moldova, care întotdeauna manifestă un viu interes față de lucrurile frumoase, inițiate de tinerii din Drochia și le este adeptul fidel al ideilor creative.

PUBLICITATE