Vizita delegației Consiliului Raional Soroca în Judeţul Tulcea, România

0
125
Foto: CR Soroca

O delegație a Consiliului Raional Soroca, condusă de președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, s-a aflat miercuri, 18 aprilie, într-o vizită de lucru în Judeţul Tulcea, România. Din delegația au mai facut  parte șeful Secţiei Cultură și Turism Soroca, Grigore Bucătaru şi Tudor Moraru, șef al  Direcției Raionale pentru Siguranța Alimentelor.  Vizita delegației Consiliului Raional Soroca reprezintă o etapă a procesului de semnare a înțelegerii de cooperare între  raionul Soroca din Republica Moldova şi Judeţul Tulcea, România.

„De mult timp avem acest obiectiv să venim la Tulcea. De data aceasta am venit în recunoaștere pentru că noi, în Consiliu Raional Soroca, am adoptat decizia de conlucrare, cooperare și înțelegere între Consiliul Raional Soroca și Consiliul Județean Tulcea. Sincer, vă spunem că suntem oameni deschiși, suntem ca frații, nu mai punem la îndoială. Așa a fost istoria, am fost divizați, dar acum suntem gata să conlucrăm. Suntem raionul cel mai mare din nordul Republicii Moldova, un raion agrar, avem cele mai mari suprafețe de livezi din zona de nord a republicii, dar avem și industrie prelucrătoare. Raionul are și numeroase obiective istorice, mai ales Cetatea lui Ștefan cel Mare, care ne unește pe toți. Avem deja trei acorduri de înfrățire semnate cu județul Vaslui, județul Buzău și județul Suceava. Urmează să semnăm și cu județul Bacău și, următorul pas, cu dumneavoastră. În final vreau să vă spunem că sunteți așteptați la Soroca, suntem oameni care dorim și vrem să facem lucruri frumoase“, a declarat președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean.

Va trebui să identificăm, la semnarea protocolului, măsuri concrete pe care să le aplicăm în sprijinul Raionului Soroca, pentru că suntem frățiorii mai mari. Sper să nu devină doar o întâlnire sau o înfrățire de protocol. Trebuie să fie un parteneriat concret, pentru că așa merită o înfrățire nu cu o țară prietenă, ci cu o țară soră, cu care trebuie să fim cât mai apropiați. Mi s-au propus mai multe raioane din Republica Moldova, în vederea înfrățirii, am ales Soroca, pentru că m-a izbit sonoritatea istorică “, a spus președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

 

PUBLICITATE