Dezvoltarea turismului rural și beneficiile acestuia

0
276

La data de 10 aprilie în sala de protocol a Consiliului raional Soroca a avut loc seminarul de instruire ,,Eficienţa politicii locale în dezvoltarea turismului rural”.  Aici cei prezenți au discutat despre politicile de dezvoltare a turismului rural la nivel local în Republica Moldova şi Ucraina, eventualele beneficii în urma dezvoltării turismului rural, modele de succes în dezvoltarea turismului rural la nivel naţional şi internaţional. Totodată cei prezenți s-au mai referit la parteneriatul public-privat în domeniul turismului, posibilităţile administraţiei publice locale în elaborarea unui plan de măsuri în cadrul programului de dezvoltare a turismului rural și schimbul de experienţă în domeniul dat.

Seminarul de instruire este o activitate din cadrul proiectului “Turismul rural – un pas sigur spre stimularea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca  și Iampol”, cofinanţat de Uniunea Europeană prin intremediul Programului de Cooperare Teritorială din cadrul Parteneriatului Estic, Programul de Cooperare Transfrontalieră Moldova-Ucraina.

La seminar au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale de nivelul I şi II, cît şi  prestatorii serviciilor de turism din raionul Soroca (Republica Moldova) şi Iampol (Ucraina).

PUBLICITATE