Educația patriotică – un deziderat primordial în susținerea tinerei generații

0
939

Ce înseamnă să fii patriot?

Patriotismul este foarte important în zilele noastre, deoarece reprezintă o valoare fundamentală pentru orice om, indiferent de educație, vârstă sau statut social.
În primul rând, ideea de dragoste și devotament față de popor este transmisă, în prima parte a vieții, în familie, părinții fiind datori să insufle această valoare copiilor, dar, din păcate mulți părinți  neglijează  acest aspect în educația copilului. Patriotismul este un sentiment care reflectă dragostea de patrie, respectul față de înaintași, iubirea de popor și de creațiile sale, dar și de locurile natale.

În contextul acestor prerogative ale timpului, în scopul de a cimenta  educația patriotică a tinerei generații șeful Interimar Secția cultură Drochia, Rodica Lozovan și  șeful Inspectoratului  de Poliție Drochia, Maxim Bernic, , au semnat un Acord de colaborare, privind planul comun de activități și acțiuni cultural-educațonale. Acordul presupune  angajamente din partea ambelor părți,privitor la organizarea și desfășurarea acțiunilor social-culturale și educaționale, organizarea întîlnirilor cu colaboratorii de poliție în cadrul activităților de informare, ședințe educaționale în cadrul  Clubului Tinerilor Patrioți ”Urmașii lui Ștefan”, (inițiat de Biblioteca publică raională ”Iulian Filip” din or.Drochia),care urmează să fie lansat la 27 aprilie, curent, în cadrul sărbătorii naționale Ziua Drapelului.

Regulamentul de activitate a  Clubului Tinerilor Patrioți  include ședințe tematice despre istoria țării, întîlniri cu autori ai operelor literare istorice, concursuri și victorine literare, participare activă la diverse activități și evenimente, inclusiv și ciclu de instruri  și antrenamente pentru o bună pregătire  fizică a tinerilor.

Tînăra generație  ar trebui să  cinstească prin onoruri și fapte demne  bogăția  spirituală, lăsată de strămoșii noștri, să o păstreze ca pe o comoară  sfîntă.

Odată cu semnarea Acordului de colaborare  între Secția cultură și Inspectoratul de Poliție Drochia, ambele părți  și-au asumat responsabilitatea de a contribui la educațiia tinerei generații, pentru asigurarea trăiniciei lucrurilor și faptelor durate, clădite în timp. În final ambele părți și-au exprimat încrederea  în rezultatul  unei colaborări fructuoase, urmate de un scop  comun: sentimentul patriotic trebuie demonstrat de toți tinerii prin atitudinea față de muncă, prin abnegația de a se cultiva și de a cunoaște valorile neamului din care fac parte.

Patriotismul  trebuie să facă parte din cultura fiecărui om, iar educația patriotică  a fost, este și va rămîne în toate timpurile un deziderat primordial în susținerea tinerei generații.

 

Realizat de Ala Bugai,

specialist principal Secția cultură Drochia

PUBLICITATE