Calculatoare pentru instituțiile de învățământ din raionul Soroca

0
165

Mai multe instituţii de învăţământ din raionul Soroca vor beneficia de calculatoare noi, oferite de Consiliul raional, care a alocat peste 150 de mii de lei. În acest sens președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean a efectuat o vizită în trei insituții beneficiare, gimnaziul Stoicani, Slobozia Cremene, Vărăncău. În cadrul întâlnirilor cu cadrele didactice, elevii și  părinții acestora,  președintele a menționat că aceste calculatoare vor contribui mult la dezvoltarea procesului educațional.

Tehnologiile informaționale oferă posibilităţi  mai bune de învățare şi noi ne dorim ca un număr cât mai mare de elevi  din școlile din raion  să profite de acest avantaj. Modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ este o prioritate a Consiliului Raional, a precizat Ghenadie Muntean.

Directoarea gimnaziului Vărăncău, Ala Tașnic, a mulțumit pentru donația primită în instituție.

Până acum  cabinetul de informatică a avut în dotare  9 calculatoare procurate din resursele proprii ale instituției, nu erau suficiente, dat fiind faptul că avem clase cu un număr de peste 20 de elevi. Astfel, la lecțiile de informatică elevii lucrau câte 2 -3 la un computer. Încă 5 calculatoare pe care le-am primit astăzi, sunt un progres pentru instituția noastră, a spus directoarea.

Şi profesorii de informatică spun că acum, elevilor nu le rămâne decât să aplice toate cunoştinţele acumulate în teorie. După vacanța de Paști se vor bucura de calculatoare noi elevii din gimnaziile Slobozia Cremene, Stoicani, Regina Maria, Cosăuți, Vărăncău, școlile primare Băxani, Parcani, Slobozia Vărăncău și Ocolina.

PUBLICITATE