Întâlnire de totalizare cu scriitorul Igor Volnițchi

0
293

La Biblioteca Publică „Mihail Sadoveanu” din Soroca a avut loc o întâlnire a scriitorului Igor Volnițchi cu sorocenii pasionați de lectură și de creațiile sale literare. Întâlnirea a avut loc cu ocazia conferinței literare de totalizare a anului 2017 – „Anul Igor Volnițchi”. Anul trecut în incinta bibliotecii au avut loc mai multe activități și evenimente privind cunoașterea activității scriitorului și jurnalistului.

În 2017 am organizat mai multe evenimente de promovare a operei scriitorului, am avut cititori interesați de lectură, care s-au implicat activ. Operele sale sunt greu de citit, deoarece sunt cu tentă filozofică, dar și copii și maturii s-au implicat și am avut un an de succes. Sunt bucuroasă că l-am cunoscut mai îndeaproape și am vrea să îl avem în prieteni în continuare, a menționat  Eugenia Răilean, directoarea Bibliotecii Publice „Mihail Sadoveanu”.

Întâlnirea lui Igor Volnițchi cu sorocenii pasionați de lectură și de creațiile sale literare a fost cu adevărat una de suflet.  La eveniment au fost prezenți și consătenii scriitorului din satul Bădiceni, printre aceștia prieteni, profesori, primarul localității, dar și ansamblul folcloric  “Rostărița”, care a venit cu mai multe cântece. Cei prezenți au menționat că îi apreciază opera și sunt bucuroși că îl cunosc pe scriitor.

Pe domnul Volnițchi îl cunosc mai îndeaproape de 8 ani de zile. Dumnealui n-a ajutat mult la promovarea localității. Am participat la lansările de carte ale dumnealui și am rămas uimit ce aprecieri a primit de fiecare dată, este un scriitor tânăr cu un potențial foarte mare, a declarat consăteanul jurnalistului, Profir Valuța.

 Cărțile lui Igor Volnițchi sunt traduse și în limba rusă, iar recent romanul său „Învață-mă să mor” a fost tradus în limba azeră și va fi lansat oficial în Azerbaidjan. Însă, oriunde nu ar merge, scriitorul susține că cel mai bine se simte atunci când revine acasă, la Soroca.

Tot timpul e plăcut să vii acasă și oriunde nu m-aș afla în lume, nu se compară cu o venire la Soroca. Niciodată nu mă întreb dacă cartea se va bucura sau nu de succes, niciodată nu mă interesează nici măcar dacă va fi critiată sau apreciată, deaceea pentru mine  a fost o surpriză plăcută când am aflat că ceea ce scriu eu se vinde și nu se vinde rău, ceea ce scriu eu e apreciat și mă bucură chiar și unele note critice pe care le aud în adresa mea, pentru că eu întotdeauna am spus că atâta timp cât ceea ce scriu eu provoacă anumite stări  de spririt, înseamnă că e bine, a spus Igor Volnițchi.

Igor Volnițchi este originar din satul Bădiceni, raionul Soroca. Este jurnalist de meserie: și-a început activitatea în studenție, iar în prezent conduce mai multe portaluri informaționale, dar și Compania de consultanță și promovare Poliexpert. Scriitorul a lansat prima sa carte în 2010 – „Istoria partidelor din Republica Moldova”. Ulterior, în 2013, a lansat romanul „Călăul e nevinovat”, în 2014 – romanul „Învață-mă să mor”, în 2015 – culegerea de nuvele „Prizonierii amurgului” și „Istoria partidelor” – volumul II, în 2016 – romanul „Călătorind pe aripi de îngeri”, Iar în anul 2017 vede lumina tiparului cartea “40 de zile și o clipă suspendată”.

PUBLICITATE