Prins în timp ce aranja capcane pentru păsări sălbatice

0
908
Foto: Poliția de frontieră

Un tânăr de 26 de ani, din satul Cremenciug, raionul Soroca, a fost prins de polițiștii de frontieră, în timp ce întindea capcane pentru păsările sălbatice, pe malul râului Nistru.  Incidentul a fost înregistrat la data de 25 februarie, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți.

Timp de câteva zile au fost observate pe malul râului Nistru unele indicii privind desfășurarea acțiunilor de braconaj. Astfel, angajații SPF Cosăuți au inițiat mai multe acțiuni de monitorizare a acestor semne, inclusiv măsuri de identificare a persoanelor implicate în aceste ilegalități. În rezultat, inspectorii de frontieră, aflați în controlul și supravegherea frontierei, au surprins braconierul la locul faptei.

Tânărul a fost reținut în timp ce instala trei capcane, improvizate pentru prinderea ilegală a păsărilor acvatice. Acesta nu a avut justificații concludente pentru a-și motiva fapta comisă.
Ca urmare, capcanele au fost ridicate, iar moldoveanului i s-a întocmit proces-verbal cu privire la contravenție, ce prevede încălcarea regimului în zona de frontieră, care prezumă o amendă în mărime de la 10 la 30 unități convenționale.

PUBLICITATE