,,Viscol Puternic” în satul Bădiceni

0
866

La data de 22 decembrie pe teritoriul comunei Bădiceni a fost desfăşurată o aplicaţie în domeniul protecţiei civile cu tematica: ,,Viscol Puternic”. În urma situaţiei create  pe teritoriul s. Bădiceni au fost deteriorate  liniile de curent electric, legătura telefonică, au fost înregistrate mai multe gospodării avariate, drumuri blocate la fel şi un accident rutier cu victime.

Scopul acestor aplicaţii este de a  verifica şi a aprecia starea protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor. La antrenamentul dat toate formaţiunile protecţiei civile a primăriei, au demonstrat capacităţile atît practice cît şi teoretice, de intervenţie şi de acordare a primului ajutor medical sinistraţilor. La fel a fost verificat nivelul de pregătire a elevilor  cît şi a corpului didactic de la gimnaziul din localitate în caz de un eventual seism. În timpul orelor elevii au demonstart principalele reguli de comportament în caz de cutremur, şi  în mod organizat la ordinul profesorilor toţi elevii au fost evacuaţi prin toate ieşirile de evacuare disponibile.

De către Specialistul în domeniul protecţiei civile  al DSE Soroca,  Eugeniu Doga au fost informaţi atît elevii cît şi profesorii despre regulile de securitate antiincendiară şi de prevenire a accidentelor pe gheaţă în perioada rece a anului. De la începutul anului curent pe teritoriul raionului Soroca au fost desfăşurate nouă aplicaţii în primării. Următoarea aplicaţie va avea loc în satul Şeptelici.

Foto: DSE Soroca

PUBLICITATE