Ziua Ușilor Deschise la Inspectoratul de Poliție Soroca

0
279

Cu ocazia Zilei Poliției Naționale, Inspectoratul de Poliție Soroca și-a deshis larg ușile pentru toți cei care  au dorit să afle cu ce se ocupă polițiștii din Soroca. La eveniment a fost prezent  președintele raionului,  reprezentanți ai societății civile, inclusiv tineri, care au fost curioși să afle mai multe detalii din activitatea polițienească. Ei au avut posibilitatea să țină în mâini arme și alte obiecte din dotarea polițiștilor. După ce au vizitat expoziția, cei prezenți au fost însoțiți în sala de ședințe a inspectoratului, unde au fost informați despre principalele obictive ale poliției, și au urmărit filmulețe despre activitatea angajaților.

Evenimentul a demarat cu o retrospectivă a activității oamenilor legii pe parcursul anului 2017. Tot aici, s-a vorbit despre proiectele implementate în acest an de către angajații IP Soroca, în special despre acțiunea Supraveghere de Vecinătate. Totodată, cei mai activi lideri ai sectoarelor de supraveghere de vecinătate au primit diplome pentru colaborare și implicare în asigurarea ordinei publice. Șeful Inspectoratului de poliție Soroca, Veaceslav Rusnac, a menționat că cei 165  de angajați mereu strau la straja ordinii publice, iar bunele rezultate au fost obținute și grație bunei conlucrări cu societatea civilă, Ziua Ușilor Deschise, fiind una din activitățile propuse în acest sens.

La festivitate au venit și veteranii de poliție, pentru care ziua profesională este un prilej de a-și aminti de activitatea în MAI. Cei prezenți au avut posibilitatea să vină și cu propuneri cît privește activitatea poliției. Acțiunea este organizată pentru a dezvălui cetățenilor detalii din activitatea cotidiană a polițiștilor și de a le arăta cum sunt aceștia în realitate. Dar, totodată, și de a îmbunătăți imaginea poliției în societate și a dezvolta activitatea oamenilor legii.

Ziua Ușilor Deschise este o sărbătoare organizată cu ocazia aniversării a 27 de ani de la crearea Poliției Republicii Moldova. La noi în țară, Ziua Poliției Naționale se marchează anual la 18 decembrie.

 

 

PUBLICITATE