O persoană din r.Soroca reținută în urma perchezițiilor

0
741
Foto: politia.md

Astăzi, 17 octombrie, au avut loc peste 90 de percheziții în 26 de raioane ale țării. Descinderile au fost coordonate de Inspectoratul Național de Investigații și au avut loc în cadrul unui dosar pornit pentru trafic de droguri.

Perchezițiile vizează persoanele implicate în trafic de droguri în privința cărora se dispunea de informații și existau probe pertinente că păstrează, produc, distribuie stupefiante consumatorilor.

Potrivit ofițerei de presă al INI, Diana Sochirca, în cadrul perchezițiilor efectuate a fost reținută și o persoană de 57 de ani din s.Volovița, r. Soroca. Bărbatul este anterior judecat pentru săvîrșirea crimelor grave și deosebit de grave. Ca urmare în cadrul percheziției efectuate au fost depistate o armă de vânătoare cu ţeava lisă, două cartuşe de la arma de vînătoare, un revolver, o cutie în care se află 81 de cartuşe cal.6 mm, un pistol pneumatic de model PM 654 k calibru 4.5mm, o masă vegetală, uscată cu miros specific de cînepă, bijuterii din aur fără acte de provenienţă, 20.050 euro și 16150 lei. La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală în direcția documentării cazului.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în nordul țării (Căușeni, Edineț, Ungheni, Briceni, Drochia, Fălești, Bălți, Ocnița, Telenești, Florești), au fost depistate și ridicate 7 kg de marijuană, 30 gr. amfetamină, 300 gr. hașiș, plante de cânepă, plante de mac uscate, 30 de pastile psihotrope (aprozolan, omeprozol), 10 gr. de etnobotanice, semințe de cannabis, 10 gr. heroină, obiecte destinate consumului de droguri, un pistol fără acte de proveniență, o armă de vânătoare cu țeavă lisă, două cartușe de la armă de vânătoare cu calibrul 16 mm, un revolver, 81 de cartușe cu cal.6 mm, un pistol pneumatic, 20 000 Euro și 16000 lei.

Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați ei riscă  închisoare de la 7 la 15 ani

 

Foto: politia.md
Foto: politia.md
Foto: politia.md
PUBLICITATE