Eroii țării căzuți pe câmpul de luptă au fost comemorați la Chetrosu

0
47

Eroii țării care au căzut pe câmpul de luptă pentru a apăra integritatea Republicii Moldova în războiul de pe Nistru și în războiul din Afganistan au fost comemorați la Chetrosu. Un omagiu pentru cei care și-au jertfit viața a fost adus de președintele raionului Drochia, Vasile Cemortan, primarul satului Chetrosu, Aliona Eșanu, veterani ai războiului și rude ale eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

  • Ne-am întrunit la Primăria Chetrosu pentru a comemora eroii țării noastre care au căzut pe câmpul de luptă pentru a apăra integritatea Republicii Moldova în războiul de pe Nistru, Afganistan. Astăzi, țara noastră se află într-o situație dificilă, aflându-se lângă focarul războiului din Ucraina. Mai bine ca niciodată înțelegem cat de importantă este pacea, ca valoare națională. Dumneavoastră, stimați participanți la război sunteți un adevărat exemplu pentru generația noastră și următoare. Prin eroismul și curajul dnv. ați schimbat soarta Moldovei și doar datorită dnv astăzi trăim într-o țară independentă, democratică și suntem în drept să ne alegem singuri calea. Cred ca este necesar ca generația tânără să cunoască ororile războiului chiar de la dumneavoastră și să vă aibă ca exemplu. Eu vă doresc un cer senin deasupra capului, un viitor prosper cu valori europene și pace în țară și lume!, – a specificat primarul satului Chetrosu, Aliona Eșanu.

După activitate toți cei prezenți au mers la cimitir, pentru a depune flori la mormintele unde se odihnesc eroii căzuți în război.

PUBLICITATE