Peste 36 de milioane lei au fost investiți în modernizarea afacerilor agricole, cu suportul Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, în luna iulie

0
41

Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii a finanțat 32 de agricultori să-și modernizeze afacerile, pe parcursul lunii iulie. În acest scop, au fost efectuate investiții de peste 36 de milioane lei, dintre care circa 20 de milioane lei a fost contribuția ADMA.

În curs de o lună, am identificat soluții de energie regenerabilă pentru agricultori, fiind puse în funcțiune 2 instalații fotovoltaice, cu puterea de 200kW. Beneficiarii urmează să primească și granturi de până la 200.000 lei, prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Mare Britanie.

Alte companii agricole au obținut finanțare de la ADMA pentru procurarea utilajelor de digitalizare a afacerilor. Totodată, fermierii au fost ajutați să acceseze granturi disponibile în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova. Cumulativ acestea depășesc cifra de 1 milion de lei.

În prezent, continuăm recepționarea cererilor de înregistrare la programul MBA în agrobusiness, dedicat absolvenții facultăților cu profil economic, cu profil agricol sau științe rurale, profesioniștilor, proprietarilor sau angajaților din sectorul agricol.

PUBLICITATE