Bucuria sărbătorilor a fost simțită astăzi la ”Iarmarocul de Crăciun” și Festivalul ”V-am ura, v-am tot ura”, la Soroca

0
215

  Colinde, urături, cântece și jocuri, miros de izvar, friptură și plăcinte calde, toate au adunat astăzi, 25 decembrie, sorocenii și oaspeții municipiului în Piața Libertății din Soroca. ”Iarmarocul de Crăciun” și Festivalul Raional al Tradițiilor și Obiceiurilor de iarnă ”V-am ura, v-am tot ura”, ediţia a XIII-a, a început cu o paradă a măștilor zoomorfe care a mers într-un alai de-a lungul străzii Ștefan cel Mare.

În cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului, autoritățile raionale și municipale, președintele raionului, Veaceslav Rusnac și primarul municipiului, Lilia Pilipețchi, i-au felicitat pe toți sorocenii cu ocazia sărbătorilor de iarnă și au decernat cei mai buni sportivi, precum și un cuplu care a sărbătorit 50 de ani de căsnicie, din municipiul Soroca.

La iarmaroc au participat 63 agenți economici, care au expus spre vânzare obiecte confecționate manual, produse agricole, alimentare și industriale.

În cadrul evenimentului, învingătorii concursului „Cel mai bun vin de casă”, organizat de către Direcția Agricultură și Alimentație a Consiliului raional Soroca, dar și agenții economici participanți la Târgul de Crăciun, au fost decernați cu diplome.

Evenimentul a cuprins activități pentru toate vârstele, au fost organizate competiții sportiv-distractive, întreceri sportive tradiționale, distrații, iar circa o mie de copiii au primit cadouri.

Cei mai mulți oameni prezenți în piață, au gustat gratis din vinul fiert, friptură și din mămăliga pregătită din 100 litri de apă și 20 kg de făină.  Gustările au fost împărțite la peste 500 de oameni.

”Iarmarocul de Crăciun” și Festivalul raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă ”V-am ura, v-am tot ura” este organizat de către Secția Cultură și Turism a Consiliului raional Soroca, în partenerat cu Primăria Municipiului Soroca și filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

PUBLICITATE