Cutremur, incendiu și accident rutier, simulate în cadrul aplicației la protecția civilă, la Cosăuți

0
6073

Astăzi, 19 august, în comuna Cosăuți, rl.Soroca au avut loc aplicații la protecția civilă cu genericul ,,Activitatea Comisiei Situații Excepționale, a efectivului punctului de conducere și formațiunilor de protecție civilă la lichidarea consecințelor situației excepționale pe teritoriul comunei Cosăuți”.


Conform scenariului a fost organizată o simulare de lichidare a incendiului unei locuințe, un accident rutier dar și evacuarea copiilor plasați în Centrul Multifuncțional, în cazul producerii unui cutremur.
În cadrul aplicației formațiunile protecției civile, dar și reprezentanții mai multor instituții din localitate au fost antrenați în situații cum ar fi: evacuarea copiilor și a personalului Centrului, acordarea primului ajutor medical în caz de arsură, fracturare, dar și lichidarea incendiilor.


Desfășurarea aplicațiilor a fost monitorizată de localnici, scopul acestora fiind verificarea stării de pregătire a responsabililor, monitorizarea activității Comisiei Situații Excepționale locale, dar și antrenarea locuitorilor pentru a fi pregătiți de a acționa mereu în astfel de situații.

PUBLICITATE