„Basarabia salută Bucovina” la Suceava

0
132

Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, vicepreședintele raionului Soroca, Iurie Tănase și Secretarul Consiliului raional Soroca, Stela Zabrian, împreună cu 7 meșteri populari din raionul Soroca, participă la evenimentul de promovare culturală a Republicii Moldova, care se va desfășura, în perioada 19-21 august 2022, la Suceava, în cadrul proiectului „Basarabia salută Bucovina”.

Astfel, pe parcursul celor trei zile, tezaurul cultural al Republicii Moldova va fi prezentat prin intermediul mai multor activități cultural-artistice.

Pe 19-21 august, la Muzeul Satului Bucovinean, va avea loc „Târgul Meșterilor Populari din Republica Moldova”, unde vor participa 42 de artizani din municipiul Chișinău, orașul Cricova și din raioanele Ștefan Vodă, Sângerei, Râșcani și Soroca.

Pe 20 august, ora 19:00, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, trupa Teatrului Național SATIRISCUS „I. L. Caragiale” din Chișinău, va prezenta piesa „Fără pijamale”, după Mawby Green și Ed Feilbert.

Pe 21 august 2022, ora 19:00, la Cetatea de Scaun a Sucevei, va avea loc un spectacol susținut de „Orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov„, cu program în două reprize, muzică populară și muzica maestrului Eugen Doga.

Menționăm că proiectului „Basarabia salută Bucovina” este implementat în perioada 20 mai – 31 decembrie 2022 cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României. Proiectul urmărește promovarea tradițiilor culturale și transferul între generații a valorilor de ordin cultural.

PUBLICITATE