A murit fără să își mai găsească fiica dispărută

0
26235
Foto: kp.md
Foto: kp.md

Acum câțiva ani, Ziarul Nostru a publicat în repetate rânduri povestea Liliei Morari din Soroca, care își căuta cu disperare fiica dispărută, acum 20 de ani. Femeia nu a mai reușit din păcate să-și găsească și să-și îmbrățișeze fiica, speranța cu care s-a alinat în toți acești ani. În aceste zile Lilia Morari a plecat la ceruri, răpusă de boală grea.

Nadia, copila dispărută s-a pierdut la vârsta de 13 ani, în Crimeea, unde venise împreună cu familia în vizită la o rudă. Părinţii au alertat poliţia, dar, de-a lungul anilor, nici chiar Interpolul n-a reuşit să dea de urma adolescentei.

Tragedia familiei a avut loc în anul 2001. Atunci toată familia se afla în orașul Sevastopol. Într-o zi de duminică Nadia a mers la o farmacie din apropiere, însă nu a mai revenit acasă.

Familia fetei a rămas la Sevastopol jumătate de an, în speranța că o va găsi, însă în zădar. Ulterior, părinții au aflat că în acea perioadă zeci de copii au fost răpiți din Sevastopol de o grupare de racolare a tinerelor.

Pe parcursul acestor ani, femeia a bătut la diverse uși, a mers la clarvăzătoare, a fost la diverse emisiuni, printre acestea și „Jdi menea”, dar fără rost. Mai mult, Lilia Morari a mers și în Turcia să-și caute copila, după ce ar fi văzut-o pe internet într-un filmuleț despre “Roabele ruseşti în Turcia”.

Odată ajunsă acolo mama disperată timp de două săptămâni a participat la emisiuni TV, a mers în acele locuri unde a fost filmată și văzută fata, însă așa și nu a putut da de urma Nadiei. Fata ar fi dispărut după difuzarea reportajului în care era căutată, realizat de unul din posturile TV din Turcia.

Mi-i tare greu pe suflet, n-am să mă las până nu am s-o găsesc”, spunea de fiecare dată femeia. Cu această durere în suflet a și plecat la ceruri, fără să-și mai vadă fata, fără să-și mai strîngă la piept copilul…

Lilia Morari mai are două fiice și un băiat în clasa a IX-a.

PUBLICITATE