CÂND DORINȚELE SE ÎMPLINESC ȘI BUCURIILE SE ÎNMULȚESC

0
112

   În ajunul sărbătorilor de iarnă Direcția Învățământ Soroca s-a gândit la copiii din familii nevoiașe. Copiii au scris scrisori Moșului, iar angajații au hotărât să bucure acești copii, îndeplinindu-le dorințele expuse în scrisoare. Doamna Mariana Doboșeriu a venit cu câteva scrisori la Biserica „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, situată în zona întovărășirilor pomi-legumicole, botezată de toată lumea „La Fazende”. Pentru cei care nu cunosc, Biserica se află aproape de satul Volovița în imediata apropiere a drumului  Soroca-Chișinău.

  Scrisoarea elevei din clasa a II-a, Ecaterina Beatrice Vizitiu de la gimnaziul din satul Rudi a emoționat-o pe o creștină. Beatrice îl informa pe Moșul că nu a fost chiar cuminte-cuminte, dar i-a promis că în anul 2022 va fi mai ascultătoare și l-a rugat să-i aducă o păpușă, dulciuri și mandarine. Fetița locuiește împreună cu părinții și două surori mai mari într-o căsuță modestă de la o margine de sat. Tatăl copilei are probeleme de sănătate și nu muncește nicăieri, iar mama de numai 38 de ani, lucrează la un om bun din sat, care a oferit familiei această căsuță. Familia Vizitiu e venită în sat din localitatea Brăicău, Dondușeni. Aici a găsit căldura și bunătatea oamenilor și mulțumește Domnului că are ce pune pe masă copiilor. La Braicău nu avea unde să muncească și-i era mult mai greu…

   În zi de Crăciun, stil nou, părintele paroh, Florentin Constantin Doboșeriu, consilier eparhial al Episcopiei de Bălți din cadrul Mitropoliei Basarabiei, împreună cu două creștine au hotărât să ducă magia sărbătorilor și în această casă săracă. După sfânta liturghie au pornit la drum cu daruri nu doar pentru mezină, ci pentru toată familia. La intrarea în sat îi aștepta învățătoarea fetiței, doamna Nadejda. A fost o surpriză nebănuită pentru toți membrii familiei, dar mai cu seamă pentru Beatrice, care nu prea credea că Moș Crăciun va citi și scrisoarea ei. Cel mai tare s-a bucurat de păpușă. A lăsat celelalte daruri la o parte și cu inimioara, fremătând de emoție desfăcea ambalajul în care se afla păpușa. Azi a înțeles că Moș Crăciun există, iar de Crăciun, Iisus nu se mai naște la Betleem, ci în fiecare inimă de copil.

                                                                                          Nina Neculce

PUBLICITATE