Festivalul de Crăciun ed. a XII-a, la Soroca

0
247

Paradă a măștilor, cântece și jocuri, miros de izvar și plăcinte calde, bunătățuri de la agricultori.., de toate au avut parte vizitatorii Festivalului de Crăciun de la Soroca, la 25 decembrie 2021.
         Iarmarocul de Crăciun şi Festivalul „V-am ura, v-am tot ura” ed. a XII-a, organizat de către Secția Cultură și Turism a Consiliului rational Soroca în parteneriat cu Primăria municipiului Soroca, a adunat multă lume, în jurul bradului din Piața Libertății, și a bucurat cu program bogat, cu multe daruri și activități pentru toate vârstele și gusturile.

Evenimentul a început cu o paradă a măştilor cu participarea elevilor instituțiilor de învățământ și ansamblurilor folclorice din raion. În cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului, președintele raionului dl Veaceslav Rusnac, primarul municipiului Soroca dna Lilia Pilipețchi și deputatul în Parlamentul Republicii Moldova dna Alla Pilipețcaia, au venit cu mesaje de felicitare pentru toți locuitorii și oaspeții raionului Soroca.

         De către Secția Economie din cadrul Aparatului Președintelui raionului în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie, filiala Soroca în Piață a fost aranjată, spre atenția tuturor vizitatorilor, o expoziție a meșterilor populari, iar agenții economici au scos în vânzare diverse mărfuri.

De asemenea vizitatorii au putut admira Expoziţia meşterilor populari. În program a mai avut loc:

Realizarea produselor agricole, alimentare, industriale.

Gustări oferite gratuit.

Animaţii pentru copii, teatrul de păpuşi ,,Scăpărici”.

Hora de Crăciun (în jurul bradului).

Oferirea diplomelor de fidelitate familiilor care îşi sărbătoresc jubileul de 50 de ani.

Decernarea sportivilor şi antrenorilor din mun. Soroca 2021.

Evoluarea colectivelor artistice din raionul Soroca.

Competiţii sportive:

– Stâlp cu surprize

– Bătaia cu pernă

– Bătaia Cocoşilor

– Ridicarea greutăţii- 1 pud (16, 38 kg)

– Aruncarea mingii în coş de la 6 metri

– Rotaţii cu cercul

– Hochei (conducerea discului de hochei între conuri)

– Tragerea otgonului.

În cadrul evenimentului, învingătorii concursului „Cel mai bun vin de casă”, organizat de către Direcția Agricultură și Alimentație a Consiliului raional Soroca, dar și agenții economici participanți la Târgul de Crăciun, au fost decernați cu diplome.

Atmosfera festivalului i-a făcut pe soroceni să uite de probleme și nevoi și să pășească în anul nou cu speranță și încredere într-un viitor  mai bun. Sărbători luminate tuturor!

PUBLICITATE