Palmierii din Cremenciug

0
215

Gospodăria soților Revenco din Cremenciug, Soroca, bucură ochii tuturor sătenilor. Ai impresia că mergi pe lângă o gospodărie din Mexic ori Brazilia. Doar că alături de ei, vezi o comunitate de animale și păsări de pretutindeni…. Flamingo dormitează într-un picior lângă niște lebede. Ariceii s-au „împrietenit” cu niște cocoși. Panda, cu ochi buni, și-a găsit drept companie un cățel, etcetera.

Fântâna de lângă drum este o machetă, dat pare una adevărată. Alături, o babă și un moșneag. Sigur, moldoveni, nu mexicani ori brazilieni. Irina Revenco a lucrat la amenajarea ogrăzii în acest stil mai mult de un an de zile. Iată ce mi-a povestit: -Am avut o perioadă mai grea în viață, pe care încă nu am depășit-o . Trebuoe să mă reabilitez încă mul timp, dar nu pot sta degeaba. Primele lucrări am le-am confecționat, stànd în genunchi. Acum, sigur, la fel îmi vine greu, dar mă bucur de rodul muncii mele. Vasile, soțul meu, mă ajută.

Nicicând nu mi-a refuzat să îmi aducă ceva, ori să efectueze lucrul mai complicat pentru mine, care ar cere efort nedorit din partea mea. Stăpâna casei are planuri mari în ceea ce privește amenajarea de mai departe a ogrăzii. Să zicem, are de gând să confecționeze un păun. Sigur, cu evantaiul cozii desfăcut feeric. Are adunată cantitatea necesară de sticle din masă plastică. P ajută în asta fiicele care locuiesc în Soroca și Bălți. M-a impresionat chipul Maicii Domnului. A fost confecționat din ciment, apoi vopsit frumos și cu mare grijă. Toți pereții casei sunt zugrăviți cu pomi. Pietricelele le-a adunat soțul ei, mergând, să zicem, pe drum.

Desenele le-a efectuat fiica care locuiește în Soroca. Femeia le-a lipit în ordinea cuvenită și, iată, opere de artă zugrăvite pe fond de perete. Spor la muncă mai departe, stimată doamnă!. Doamne ajută și însănătoșire grabnică, dragă gospodină!

PUBLICITATE