Traseu turistic, de circa 120 km, va fi lansat în nordul Moldovei

0
164

12 locații din trei raioane din nordul Republicii Moldova vor fi unite într-un traseu turistic unic pentru această regiune a Europei. Acest traseu este creat în cadrul Proiectului implementat de Fundația Terra Humana (Varșovia, Polonia) și Asociația obștească „Moștenitorii” (Bălți, Moldova).

În cadrul acestui proiect, 19 reprezentanți ai autorităților locale și reprezentanți ai afacerilor din turismul rural vor participa la o vizită de informare în nordul Poloniei. În perioada 22 noiembrie – 2 decembrie, delegația din Republica Moldova va vizita câteva zeci de pensiuni, restaurante, muzee și alte atracții de pe mai multe trasee turistice, scrie realitatea.md.

Moldovenii vor vizita traseele „Calatorie cu Pan Tadeusz”, „Drumul Crucii Kopaszewo”, „Traseul Regele Stanisław Leszczyński”, mai multe castele și mănăstiri poloneze, trasee parcurse pe trăsuri trase de cai și chiar un muzeu al distilatelor. Totodată, traseul ecoturistic „Stâncile Prutului” va include localitățile Viișoara, Cobani și Camenca din raionul Glodeni; Costești, Varatic, Druță, Boroseni și Mihăileni din raionul Râșcani și Brânzeni, Grodinești și Fetești din raionul Edineț.

Proiectul „Crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni” va fi implementat în perioada 2021-2023.

PUBLICITATE