Schimb de experiență între medicii Spitalului raional Drochia și Spitalului Protestant Oberhausen din Germania

0
106

În aceste zile raionul Drochia găzduiește o delegație din Germania. Activitatea are loc în cadrul cooperării dintre Consiliul raional Drochia și Primăria Oberhausen (Oficiul pentru afaceri Interculturale) din Germania, conform proiectului „Cooperarea sistemelor de sănătate din Drochia și Oberhausen” și schimbului de experiență profesională între medicii IMSP „Spitalul raional Drochia „Nicolae Testemițanu” și Spitalului Protestant Oberhausen (EKO).

În cadrul întrunirii, Alexei Vasilean, președintele raionului a adus mulțumiri pentru ajutorul acordat, în luna martie a anului curent, spitalului raional Drochia, în cadrul Programului MULTI, în valoare de aproximativ 25 mii Euro. De asemenea, a fost discutată posibilitatea semnării unui Acord de colaborare între Consiliul raional Drochia și Primăria Oberhausen (Germania).

După sedința desfășurată în biroul președintelui raionului, delegația a discutat cu profesori și elevi ai I.P. Liceul Teoretic rus nr. 3 din orașul Drochia, oferindu-le diplomă și un premiu în valoare de 1000 Euro, pentru participarea la concursul organizat de către Primăria Oberhausen.

Potrivit agendei, membrii delegației au avut ședință de lucru cu angajații IMSP Spitalul raional Drochia „Nicolae Testemițanu”, în cadrul căreia au făcut schimb de experiență și informații ce țin de domeniul ocrotirii sănătății.

De asemenea, vizita include și deplasarea la mai multe obiective turistice din raionul Drochia.

Pentru suportul acordat în asigurarea întrunirilor, conducerea raionului a exprimat recunoștința dnei Rita Răileanu, profesoară de limba germană, I.P. Liceul Teoretic Rus nr. 3 din orașul Drochia.

PUBLICITATE