Instruiri privind măsurile de prevenire și control ale infecției și managementul clinic al cazului COVID-19 în secția de terapie intensivă

0
79

Mai mulți medici din Soroca participă, astăzi, la seminarul de instruire privind măsurile de prevenire și control ale infecției și managementul clinic al cazului COVID-19 în secția de terapie intensivă. Evenimentul are loc pe parcursul zilei de astăzi, în incinta palatului de cultură din Soroca.

În contextul agravării situației epidemiologice, profesorul Cojocaru Victor și echipa de experți naționali, Dr. Ștefan Surdu, ANSP,  Dr. Nicolai Furtună, ANSP, Conf. Doriana Cojocaru,  s-au referit la organizarea asistenței medicale a pacientului critic cu MODS de origine COVID-19, criteriile de plasare în secția de terapie intensive, monitorizarea metabolismului gazos și echilibrului acido-bazic a pacientului critic afectat de COVID-19. ARDS de origine COVID-19 și ghidul practic „Managementul complicațiilor severe COVID-19”, ediția II. Criterii de transfer interspitalicesc a pacientului critic la o instituție medicală de nivel superior”.

Instruirile sunt organizate cu suportul OMS și UE în cadrul inițiativei „Solidari pentru sănătate”.

PUBLICITATE