Ludmila Zdraguș – Unde pui suflet, ai rezultate

0
456

Ludmila Zdraguș consideră că nu se poate ajunge la un rezultat bun, dacă nu depui multă străduință, dragoste și energie în ceea ce faci. Să lucreze formal poate oricine, așteptând un salariu lunar, dar ca să evoluezi și să atingi noi succese, trebuie să ai scântei în inimă, dorință de a ieși din zona de confort și a face mai mult decât se cere și chiar mai mult decât crezi că poți. L. Zdraguș este primară la al doilea mandat în comuna Ștefănești, raionul Florești.

A candidat pentru această funcție dorind să continue proiectele soțului său care a fost primar în Ștefănești timp de 14 ani și care a decedat atunci când încă multe planuri abia prindeau contururi. A avut curajul de a merge înainte și a câștigat cu 78,19 % (674 de voturi) ale alegătorilor din comună. Oamenii o cunoșteau prea bine, căci anterior, în calitate de asistent social a ajutat multă lume, iar în cei cinci ani cât a condus grădinița, a renovat-o ca la carte.

Ea este o femeie implicată atât de mult în activitățile profesionale, încât a ajuns să zică: „Nu am viață personală deloc”. Doar în scurtele momente în care se oprește lângă aroma ceștii de cafea, pentru a medita cu ochii spre fereastră, ascultă liniștea și șoapta inimii sale. Se gândește la cei doi copii ai săi, băiatul – sprijinul său principal și fiica dragă cu cele două nepoțele care sunt departe, tocmai în America. Detestă indiferența și îi este greu să înțeleagă de ce unii oameni se împacă cu nepăsarea…, doar viața oferă atâtea oportunități! Ai căzut? Ridică-te! Te-ai împiedicat? Repară! Îi place să călătorească și consideră că acest aspect este foarte important. Fiind consultantă financiară la Eurolife Broker de Asigurare, a obținut locul I – „Omul anului” la Budapesta și a vizitat de două ori Austria, Singapore, Tailanda, Cambodgia, Turcia, Cehia, iar recent s-a întors din Barcelona. Vede cum se schimbă lumea în pași rapizi și își dorește să miște pietrele și acasă. Dar pietrele de pe malul Răutului sunt greu de împins. Fiecare rezultat îl simte ca o victorie, deoarece drumul spre el trece printr-o adevărată luptă, mai ales, cu indiferența celor care ar putea să ajute, dar nu o fac. Însă… „nu face omul până nu pune mâna Domnul”, zice ea.

A finisat proiectul de aprovizionare cu apă a satului: „Acesta era cel mai important vis al lui Simion”. A conectat la rețeaua de apeduct   65 de locuințe, o parte până în casă, la persoane vulnerabile, în special bătrâni, la care se mai adaugă alte 18 conectări în acest an. Recent au fost finisate lucrările de renovare a fațadei și sistemului pluvial la căminul cultural din s. Prodăneștii Vechi. A fost extins sistemul de iluminat stradal pe o lungime de 2,3 km în s. Ștefănești.  O inițiativă necesară a fost instalarea a 190 m.p. de pavaj pe teritoriul aferent Of. Medicilor de Familie. La moment  lucrează în parteneriat cu alte trei comunități în cadrul proiectului de implicare civică în guvernarea locală „MĂ IMPLIC”, creând un serviciu modern de gestionare  a deșeurilor solide. Îi va reuși, căci atunci când își imaginează un rezultat, nu o oprește nimic, nici critica, nici lauda. În schimb, dacă are nevoie de sfatul unui profesionist, numaidecât apelează: „Nu aștept laude, sunt recunoscătoare pentru observații, ele mă ajută să evoluez și am satisfacție de la ceea ce am făcut. Am venit aici ca să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor, nu am venit de frumusețe, Dumnezeu ne-a pus aici nu de aceea că nu era nimeni pe scaunul acesta. El are niște așteptări și noi trebuie să le justificăm. Îmi place mult să comunic cu lumea, dăruind  dragoste și bunătate. Eu zic așa: dacă faci lucrul cu suflet, ai și rezultate, și satisfacția e pe măsură.” L. Zdraguș este femeia care merge înainte și nu se uită dacă a dormit în noaptea ceea, dacă a mâncat, nu mai contează, este îndestulată doar atunci când și sufletul ei e mulțumit.

 Ludmila TALMAZAN

PUBLICITATE