Un prânz în aşteptare

0
1681

Marţi, am găsit o frumoasă şi adevărată poveste despre un anumit mod de a ajuta oamenii nevoiaşi. Este vorba de cafeneaua „Nicolaeş” din centrul municipiului Soroca. Aici chiar la intrare poţi zări o tablă pe care este scris „+1”. Am întrebat proprietara, pe dna Irina Balaniuc, ce înseamnă aceasta?

  • A fost ideea unei doamne care a mâncat un prânz şi a plătit pentru două, pe care l-a lăsat pomană unui nevoiaş. Oamenii pot plăti dinainte un prânz, care urmează să fie servit de o persoană aflată în imposibilitatea de a-şi achita o mâncare. Este un mod interesant şi discret de a face un bine unor oameni necăjiţi. Regula este simplă: clientul cumpără un prânz, o cafea, orice, iar dacă vrea mai plăteşte în avans încă pentru o persoană săracă.
  • Acesta rămâne în grija localului până când apare un nevoiaş şi întreabă de „un prânz, o cafea în aşteptare”. Iar ca să nu fie intimidat îi lăsăm chiar la intrare în cafenea un mesaj „+1” sau „+2” ori câte prânzuri achitate în avans avem. Este un lucru foarte bun, credem că în oraş sunt mulţi oameni care au resurse, dar nu au timp de voluntariat. Un prânz aici include felul întâi şi doi şi costă 30 lei.
PUBLICITATE