Muieruşcă foc – scântei, și-o farsă cu năbădăi

0
228
Love couple hugs together on a wheat field. Man and woman on summer meadow. Romantic date


Veronica e considerată cea mai sexy nevastă tânără din mahala. Are 27 de ani şi e măritată de 5 ani cu Costică. De câţiva ani a pus ochiul pe Grigore, un flăcău timid, care de curând va împlini 37 de ani şi locuieşte în aceiaşi mahala cu ea. „Să crape dracul în patru dacă n-am să ţi-l ademenesc şi am să fac dragoste cu el, când al meu va fi la treierat”, se laudă ea în fiecare vară femeilor la un păhar de vorbă şi unul de vin.

Grigore, venit pe lume târziu

Grigore e omul care iradiază mereu o energie pozitivă. Această bonomie vine din educaţia pe care a primit-o încă din copilărie, prin dragostea pe care i-au oferit-o părinţii, doi învăţători de la ţară. Iubirea lor de familie a fost extraordinară. Mama avea o înţelepciune, un calm şi o frumuseţe sufletească mai rar întâlnite. Tata era o minune în tot ce făcea: altoiuri pe pomii din grădină, plăcinte de le înghiţeai cu limbă cu tot, un vin sau o ţuică din care beai şi beai şi tot mai vreai. Iar pe deasupra mai era şi un povestitor neîntrecut. Grigoriţă, unicul lor copil venise pe lume târziu şi prima poveste pentru micuţ a fost una inventată de tata cu personaje din pădure. Crescut într-un respect nemaipomenit faţă de pedagogi, când s-a făcut mare a mers şi el pe urmele părinţilor. Şi pentru că îi iubea atât de tare şi ei erau deja înaintaţi în vârstă, după absolvirea facultăţii, băiatul s-a întors în sat să le fie sprijin la bătrâneţe. Iubit de elevi şi de colegii de breaslă mai mari, îşi făcea meseria cu drag. Fetele nu-l interesau. Era timid şi se gândea că niciodată nu va trece pragul emoţiilor la întâlnirea cu o fată. Împlinise 30 de ani şi aşa şi n-au apucat părinţii să-l vadă însurat. S-au trecut din viaţă unul după altul în același an la 73 şi respectiv 75 de ani. Şi niciodată, niciodată n-avea să-i mai fie lui Grigore cum i-a fost alături de părinţi. A suferit mult. După 40 de zile le-a pus pozele în nişte rame deosebite, de el meşterite. De atunci în fiecare dimineaţă le spune „Bună dimineaţa!”, iar când merge la culcare le spune „Noapte bună!” şi simte cum primeşte vibraţii de iubire, care îi dau o energie foarte bună. Astfel Grigore de 7 ani îşi vede de şcoală, de grădină, de mulţimea de flori pe care le iubeşte mai mult decât viaţa lui, decât se iubeşte pe el.

Veronica, abandonată la maternitate

Veronica e venită din alt sat. Are sânii mari, şoldurile înguste, dar frumos rotungite şi se îmbracă tare deocheat. Prima şi-a cumpărat scuter în sat, se deplasează peste tot cu el. E tare nebunatică. Când merge pe la nunţi se avântă ca o pisică sălbatică în joc şi până nu dansează cu toţi bărbaţii prezenţi la petrecere nu se lăsa. Muzica o însufleţeşte şi îşi tremură sânii după ritm ca turbată, aşa încât aruncă ispitiri apetisante în jur. La fel se întâmplă şi pe la zilele de naştere, pe la alte chefuri. Dar totul se rezumă doar la plăcerea dansului, chiar dacă în asemenea clipe unii bărbaţi care o cred făcută din scântei, şi-ar da şi sufletul numai să împartă patul o noapte cu ea. Satul zice că de 5 ani de când e venită în localitatea lor încă nu a stricat casa nimănui. Se mai spune că Veronica a fost abandonată la maternitate de o studentă, care dansa în formaţia „Ciocârlia”, dar ea despre asta nu ştie. Crede că oamenii care au înfiat-o sunt părinţii ei biologici. Când copila împlinise 16 ani mama adoptivă s-a îmbolnăvit de diabet. Peste doi ani boala a dat grave complicaţii, ce au dus la invaliditate, iar peste câţiva ani la deces. A fost o mamă corectă, harnică, care a încălzit-o pe fiica neastâmpărată cu dragoste de mamă şi cu o vorbă bună întotdeauna. Tocmai atunci, când devenise prizoniera durerii şi suferinţei, soarta i l-a scos în cale pe Costel. A simţit că prezenţa bărbatului o linişteşte şi îi dă siguranţă. După câteva luni s-a căsătorit cu el şi l-a urmat în satul lui. Costel lucrează mecanizator, iar ea bibliotecară. Veronica e genul de femeie care îşi iubeşte libertatea de care dispune. Se plimbă cu scuterul, culege plante medicinale din pădure, nu lipseşte de la zilele de naştere, ori alte petreceri care se organizează în mahala. Costică nu o însoţeşte întotdeauna la astfel de sindrofii.

Grigore cade în plasa Veronicăi

Deşi pare să aibă o viaţă plină de înţelegere în casă, de cum l-a văzut pe Grigore a pus ochiul pe el. Şi cum vă spuneam, se tot laudă de câţiva ani că o să facă dragoste cu el atunci când Costică va fi la treierat. Când vine vara, Veronica începe să-i aţină calea lui Grigore. Îl urmăreşte când pleacă la magazin, când duce gunoiul la gunoiştea din marginea satului, când se întoarce. Îl pândeşte de departe ca să-l întrebe: „Nu ştiţi domnul profesor, astăzi o să ploaie?” Dar Grigore, prieten bun cu Costică se tot fereşte din calea ei, nu vrea să lege vorbă cu nebunatica. Ca om stimat în sat, bărbatul este invitat adesea ba la o zi de naştere, sau zi onomastică, ba la un botez, sau la o nuntă. Din respect pentru cei care îl invită onorează aceste invitaţii, dar niciodată nu stă până la sfârşit şi se străduie să fie cât mai departe de Veronica.
Dar iată că într-o zi de vară, când a început treieratul mazării, vecina Valerica i-a poftit pe toţi megieşii care erau acasă la un lighean de plăcinte şi un păhar de vin în amintirea bunicii sale. Veronica n-avea cum să lipsească de la un asemenea eveniment. Ce a făcut ce a dres, dar s-a aşezat lângă Grigore. Omul care nu prea consumă alcool, în ziua ceea, îndemnat de muieruşca care ştie să dea foc bărbaţilor, a băut nu doar un păhar de vin, ci şi unul de bere şi unul de rachiu. Acest amestec de băutură i-a luat minţile până într-atât, încât nu ţine minte cum a ajuns în patul Veronicăi. Şi nici nu ţine minte dacă a făcut sau nu sex cu ea. Problema e alta. Costică, care trebuia să facă de gardă toată noaptea pe făţare, pe la orele 24.00 s-a arătat în uşa dormitorului. Când a aprins lumina atâta a zis: „Cum nu ţi-i ruşine Grigore!” Abia atunci Grigore şi-a revenit din beţie, s-a uitat mirat la Veronica, şi-a strâns repede hainele subţioară şi… pe aici ţi-i drumul!
Ruşinat, cu senzaţia de jenă şi remuşcare, de trei săptămâni Grigore aşteaptă deznodământul. Dar Costică nici nu vine să-i ceară socoteală şi nici n-a făcut scandal cu Veronica, n-a alungat-o din casă. I-a văzut de câteva ori ieşind zâmbind pe poartă ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Grigore însă se simte tare prost după cele întâmplate şi se tot întreabă: „Ce fel de om e Costică acesta? Ori nu-i pasă de nevastă, ori o iubeşte prea tare şi-i iartă tot ca să n-o piardă?” Printre vecinele care se şuşotesc pe la garduri, Veronica merge triumfătoare. Şi atunci când una mai îndrăzneaţă începe s-o iscodească, ea răspunde tare ca s-o audă şi celelalte: „ Da nu v-am spus eu că să crape dracul în patru dacă n-am să fac dragoste cu el!”

P.S. Întâmplarea a avut loc cu 7 ani în urmă. Aproape toată vara Grigore și-a măcinat sufletul fript de mustrări de conștiință. Se simțea vinovat. Nu putea nici de cum să-și explice cum a ajuns în patul Veronicăi și cum de nu ținea minte absolut nimic din toată aventura despre care vorbea satul. Nu știa și nici nu bănuia, că totul a fost o farsă gândită de Veronica și Costel. În cele din urmă cuplul șugubăț a dezlegat enigma. Într-o zi de duminică cei doi au bătut la poarta domnului profesor. Rușinat, omul i-a poftit în ogradă. Cuprins de emoții aștepta să fie lovit bărbătește. Veniți cu gând de iertare și „umoriștii” așteptau să fie mustrați. Dar a învins buna cuviință. Cuminte și înțelept, Grigore i-a iertat. În toamna aceluiași an s-a căsătorit cu o femeie din satul Veronicăi, iar peste un an Veronica și Costel au devenit nași de botez la venirea pe lume a primului copil al lui Grigore.

Nina Neculce

PUBLICITATE