ATENȚIONARE!!! 70 de cazuri active de Covid 19 la Soroca

0
711
Foto: ecrin.org

Ținînd cont de agravarea situației epidemiologice prin Covid-19 în teritoriul raionului și municipiului Soroca (70 cazuri active inclusiv în localitățile: – Soroca, Zastînca, Schineni, Cosăuți, Oclanda, Volovița, prezența cazurilor de import F. Rusă, Irlanda, rata de contagiozitate de 1,7), rata de acoperire vaccinală relativ joasă (±17%), în contextul executării prevederilor Hotărîrii CrESP nr. 42 din 19.07.2021
Se prescrie:

  1. conducătorii IP, Poliției de Frontieră, DSE, DrSA, CSP Soroca, APL vor mobiliza personalul și vor intensifica activitățile, inclusiv intersectorial de monitorizare și verificare a respectării măsurilor de prevenire și control al infecției Covid-19 (respectarea distanțării fizice, portul măștilor de protecție, respectarea regulilor igienei mâinilor, efectuarea termometriei, asigurarea cu subst. dezinfectante, aerisirea spațiilor, etc) în spațiile închis și deschise, zonele de odihnă și agrement, piețele agricole, centrele comerciale de orice tip, întreprinderile industriale și agricole de orice tip, unitățile de comerț și de alimentație publică, sălile de evenimente și de banchet, în transportul public și stațiile de așteptare, frizerii și saloane de înfrumusețare etc, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică cu aplicarea sancțiunilor ce se impun conform legislației.
  2. conducătorii IP și IMSP CS vor asigura monitorizarea activă și continuă a persoanelor plasate în autoizolare (carantină), în tratament la domiciliu și a contacților.
  3. conducătorii IMSP CS vor asigura activitatea continuă a centrelor de vaccinare inclusiv în zilele de odihnă conform programului stabilit.
  4. conducătorii IMSP CS, SR vor intensifica activitățile ce țin de triajul epidemiologic al pacienților, dirijarea fluxurilor de pacienți, identificarea persoanelor suspecte Covid-19, testarea activă a contacților caz confirmat Covid-19 prin utilizarea testelor rapide.

Președinte al CrESP, Svetlana PĂUNESCU
Vicepreședinte a raionului Soroca

PUBLICITATE