Ziua profesională cu noi speranțe la Spitalul raional Soroca

0
433

Angajații Spitalului Raional „A. Prisacari” din Soroca sunt mândri că au trecut prin pandemie cu capul sus, înfruntând toate obstacolele ieșite în față. Începutul a fost greu, neașteptat, dar pe parcurs cu toții au intrat în ritm alert, rezolvând problemele apărute, și ies din acest război „pe cai”, așa cum s-au exprimat dumnealor, gata de orice confruntare pentru sănătatea oamenilor.

Secția Covid-19 la Soroca încă mai este, dar la moment – fără pacienți, deoarece, conform ordinului ministerului sănătății, bolnavii sunt transferați la centrul COVID-19 din Bălți. Spitalul treptat intră în ritmul normal, dar încă zilnic pacienții se testează, se depistează cazuri noi. În primele zile după ce în spital nu se mai tratau pacienți infectați de coronavirus, lucrătorii medicali au simțit o stare neobișnuită, un fel de ușurare, de parcă e un nou început, o nouă speranță. Deja s-au obișnuit cu regimul nou, dar încă manifestând acel sentiment, că oricând se poate repeta ceea ce a fost, de aceea recomandă tuturor să respecte cerințele lor medicale, căci sănătatea trebuie păstrată.

Cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a Farmacistului, medici și lucrători medicali din cadrul Spitalului Raional Soroca „Anatolie Prisacari” au primit diplome de înaltă apreciere din partea primarului mun. Soroca, Lilia Pilipețchi și președintelui raionului Soroca, Veaceslav Rusnac.

Autoritățile locale și raionale, împreună cu conducerea spitalului – director Angela Rusnac și Valeriu Bordian, vice-director, au exprimat recunoștință pentru profesionalism și verticalitate, curaj și rezistență, dăruire și implicare activă în lupta pandemică, dorindu-le tuturor angajaților spitalului, multă sănătate, putere și perseverență, mulți ani spre noi ascensiuni și performanțe profesionale de care să se bucurare alături de oamenii dragi!

PUBLICITATE