Corina Teleatnic, câștigătoarea Premiului Mare a Festivalului „Trandafir de pe Cetate”: Folclorul mă inspiră și mă reprezintă

0
396

Festivalul –concurs televizat al interpreţilor de Folclor „Trandafir de pe Cetate” a adunat și la cea de-a VII-a ediție promotori al culturii muzicale tradiționale, din zona de nord a țării.

Concursul a avut loc ieri, în Palatul de Cultură. Nouăsprezece soliști vocali, în mare parte tineri, s-au prezentat cu două piese folclorice culese de la vatră, cu caracter diferit, promovând totodată și portul popular.

Premiul 1 al festivalului a fost obținut de Cristina Bațura, din Drochia, iar premiul mare, a fost câștigat în acest an către Corina Teleatnic din orașul Soroca, care a menționat că folclorul o inspiră și o reprezintă. Câștigătoarea, care actualmente își face studiile la Colegiul de Arte ,,Nicolae Botgros” , a mai precizat că își vede viitorul doar în domeniul muzicii.

CORINA TELEATNIC,
CÂȘTIGĂTOAREA PREMIULUI MARE
CRISTINA BAȚURA,
CÂȘTIGĂTOAREA PREMIULUI I

În cadrul concursului, juriul a apreciat autenticitatea şi valoarea artistică a repertoriului, măiestria interpretativă, ţinuta scenică şi vestimentaţia, varietatea repertoriului și originalitatea conţinutului.

În acest an la festival au putut participa interpreţi de folclor din raioanele Soroca,  Drochia, Floreşti, Donduşeni, Ocniţa, Rîşcani, Edineţ şi mun. Bălţi. Festivalul a fost deschis  tuturor  soliştilor vocali, promotori ai culturii muzicale tradiţionale, începînd cu vîrsta de la 14 ani.

În cadrul festivalului, trei participanți, Simion Lungu, Cristina Bațura și Valeriu Caldare, s-au învrednicit de premii oferite de către Ziarului Nostru.

Festivalul este organizat de Secţia Cultură şi Turism  Soroca în colaborare cu Centrul Naţional pentru Conservarea şi Promovarea  Patrimoniului Cultural Imaterial şi postul de televiziune SOR TV  și are ca obiectiv descoperirea şi valorificarea  folclorului muzical autentic, promovarea interpreţilor de valoare şi a tinerelor talente, perfecţionarea măiestriei interpretative, dar şi îmbogăţirea  repertoriului  soliştilor vocali.

La sfîrșitul festivalului toți cei prezenți au avut parte de un recital de muzică folclorică susținut de interpreta Ioana Căpraru.

PUBLICITATE