Consultări publice privind construcția Stației de epurare

0
35

Primăria mun. Soroca în colaborare cu reprezentanții Companiei „SEURECA”, care efectuează Studiul de fezabilitate, pentru construcția Stației de epurare la Soroca, au organizat consultări publice referitor la acest subiect. Specialiștii de la „SEURECA” i-au informat pe cei prezenți despre lucrările care au fost efectuate, până la ziua de astăzi, în cadrul Studiului de fezabilitate și au menționat că una din condițiile Băncii Mondiale este și Studiul de mediu și impact social.

Consultările au fost organizate cu scopul de a asculta opinia societății referitor la problema Stației de epurare. Specialiștii din cadrul proiectului au vorbit și despre cele patru locuri unde ar putea fi amplasată stația: Soroca Nouă, Egoreni, regiunea Gării Auto și zona de odihnă.

Discuții aprinse a stârnit terenul din preajma s. Egoreni, prezenți la aceste consultări, primarul satului și câțiva locuitori au spus că ei sunt categorici și nu vor permite sub nicio formă ca Stația de epurare să fie amplasată în acest loc. Experții au menționat că stația va fi una modernă și nu va fi miros sau alte incomodități. Și unii soroceni au optat pentru faptul că să fie rezolvată această problemă majoră și să nu fie pus mai presus interesul personal de cât cel național, pentru că lipsa Stației de epurare nu este doar o problemă locală, dar este una națională, foarte gravă, care, de mai bine de 20 de ani, afectează râul Nistru.

Autoritățile municipale și cele raionale au chemat cetățenii să fie înțelegători și să nu ratăm această șansă de a soluționa problema Stației de epurare. Cum vor evolua lucrurile urmează să vedem, dar specialiștii de la Compania „SEURECA” au subliniat că opiniile celor care s-au expus în cadrul consultărilor vor fi luate în considerație. La fel, locul unde va fi amplasată Stația de epurare urmează să fie decis de experți, care au mai construit astfel de stații cum se propune și în Soroca.

Serviciul de presă al primăriei mun. Soroca

PUBLICITATE