Teatrul – sensul vieții

0
66

„Cine încă nici odată/N-a fost fermecat de teatru -/Inimă în piept nu poartă/Are în locul ei o piatră” – așa începe imnul teatrului, în care se cântă atât adevăr.
Luna martie are mai multe sărbători: e prima zi de primăvară, e ziua internațională a femeii, iar la sfârșit de lună este ziua internațională a teatrului. Și cum scria Ion Ungureanu că teatrul a fost și rămâne un inexplicabil miracol, să știți că așa este.


Avem și noi pe lângă Casa de Cultură din satul Vădeni teatrul de păpuși „Țăndărică”, care are ca scop cuprinderea a cât mai mulți „actori” în această activitate.
Copiii din comunitatea noastră au această oportunitate de a trăi o lume a poveștilor, a da frâu liber fanteziei, a-și dezvolta imaginația, creativitatea. Au posibilitatea de a interacționa cu mediul social, de a produce bucurii, într-un cuvânt se dezvoltă personalitatea copilului.


În cadrul jocului cu păpușile copiii învață să comunice, să-și exprime sentimentele, stabilească niște relații cu semenii, adulții. La fel contribuie la formarea gustului estetic, pune în valoare artistică rolul teatrului.

Activitatea copiilor devine mai interesantă cu cât se lucrează mai mult cu păpușa. Copiii vor mai multe ieșiri în fața publicului. Dar cu părere de rău, situația dezastruoasă provocată de pandemie se răsfrânge și asupra noastră, a teatrului, în ceea ce privește ieșirile. Lucrăm mai mult pe loc în speranța că lucrurile curând vor lua o altă întorsătură, spre bine. Nu disperăm și lucrăm în continuare la montarea spectacolului.
Are farmec teatrul şi atunci când este – viața e poveste!
Vera Samson, scenograf al Teatrului de păpuși „Țăndărică” satul Vădeni, raionul Soroca.

PUBLICITATE